Home»Muzika»Blues poplavio Amerikanu… Texas Flood se tri puta vraćao na bis

Blues poplavio Amerikanu… Texas Flood se tri puta vraćao na bis

4
Shares
Pinterest Google+

Bend Texas Flood je sinoć u Domu omladine Beograda izazvao pravu poplavu vrhunske muzike i potvrdio da je jedan od najboljih rock/blues bendova na ovim prostorima.

Sala Amerikana je bila prepuna, a ulaznice su bile rasprodate već u pretprodaji, tako da je za prvi samostalni koncert ipak bio potreban veći prostor da primi sve poštovaoce ovih vrsnih muzičara.

Texas Flood je postavio zaista visoke standarde živih svirki na već početku koncertne sezone u Beogradu.

Texas Flood/ Photo: AleX
Texas Flood/ Photo: AleX

Nenad Zlatanović (vokal i gitara), Vladimir Golubović (bubnjevi) i Ivan Čukić (bas gitara) svirali su više od dva ipo sata, a morali su i da prošire listu pesama koju su pripremili jer im publika nije dozvolila da završe koncert, pa su se tri puta vraćali na binu.

Texas Flood/ Photo: AleX
Texas Flood/ Photo: AleX

Koncert je počeo hitom Pop mašine “Put ka suncu” i od prvog trenutka je bilo jasno da će rock/blues žurka dugo trajati.

Tokom večeri su se ređali legendarni ex-Yu rock hitovi sa aktuelnog albuma “Tražim ljude kao ja”, a za koje su napravljeni novi aranžmani.

U izvođenju Texas Flooda te pesme su započele novi život i ponovo osvojile domaću publiku, koja je većinu numera horski pevala.

Podršku ovom power trio bendu dale su i kolege, vrsni muzičari: Vidoja Božinović-Džindžer (gitara), Vukašin Marković (Irie FM), Ivan Aleksijević (klavijatura) i Aleksandar Jaćimović (saksofon), tako da je muziciranje u proširenom sastavu dovelo do vrhunca atmosfere.

Uz podršku kolega, Nenad Zlatanović  je pevao i pesme sa prvog albuma “Grinnin’ in your face”, a uz virtuozne deonice na gitari izveo je i hitove Džimija Hendriksa, ZZ Topa, Čaka Berija.

Texas Flood/ Photo: AleX
Texas Flood/ Photo: AleX

Momci iz Texas Flooda su posle 15 godina rada i više od hiljadu nastupa na festivalima i u klubovima, postigli veliki uspeh na svom prvom samostalnom koncertu.

Nadamo se da ćemo ih sledeći put gledati i slušati u još većem prostori, jer im, kao sjajnim muzičarima pripada visoka pozicija na muzičkoj sceni.

Previous post

Četvrtak je dan za Alternator... Disaster, Warp i BG Bagra 5. marta u klubu Problem

Next post

Sin Nika Kejva: Tata je jednom nedeljno za nas pravio "noć neprikladnih filmova"...

0

  1. ...kurajber...
    29/02/2020 at 9:18 pm — Reply

    Matorci naše “scene” – “Zašto klinci pevaju pesme na engleskom jeziku pored maternjeg srpskog?”
    Isti ti matorci – “Aaaaaa svira Texas Flood, Neša radi obradu Azre (bolji život fazon ?), peva na engleskom jeziku bolje od crnaca idemo da slušamo jeeee”

    ????? E Srbijo G žico

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *