Home»Muzika»Al Di Meola “skinio kapu” Beatlesima: Ne mogu da verujem da su imali m**a da sviraju tako teške akorde u tako jednostavnim melodijama

Al Di Meola “skinio kapu” Beatlesima: Ne mogu da verujem da su imali m**a da sviraju tako teške akorde u tako jednostavnim melodijama

7
Shares
Pinterest Google+
Ali Di Meola/Photo: facebook@AlDiMeolaMusic
Ali Di Meola/Photo: [email protected]

Čuveni gitarista Al Di Meola otkrio je da su mu inspiracija i nadahnuće da postane gitarista bili Beatlesi, i to pre svega zbog vrhunskih melodija koje su uspevali da osmisle i odsviraju. Zbog toga je sada odlučio da snimi svoj drugi tribute album “Across The Universe”.

Di Meola kaže da oseća da je previše njegovih vršnjaka iz jazz-fusiona koji su se udaljili od melodije i previše su fokusirani na razrađene solo deonice umesto na stvarne kompozicije. On smatra da pesme vođene melodijom, poput pesama The Beatlesa, imaju veći uticaj i univerzalno su se prenosive. Zbog toga namerava da se više posveti komponovanju.

– Osećam da su neki umetnici zaboravili kako stignu do srca ljudi – kaže on. – Ima nešto u jednostavnosti. Ima više snage.

Pesme s albuma “Across The Universe” imaju više sadržaja, u odnosu na album iz 2013. godine “All Your Life” zahvaljujući drugačijoj produkciji. Kroz 14 melodija Beatlesa, album nudi kombinaciju orkestra i električne gitare, akustičnih aranžmana kao i egzotičnih kompozicija koje sadrže jazz fusion i svetske muzičke stilove.

The Beatles/Photo: Pinterest
The Beatles/Photo: Pinterest

Jedna od najizazovnijih pesama za njega bila je “Mother Nature’s Son”.

– Bio je to jedan od težih zadataka jer je reč o melodiji napravljenoj od akorda a ne zvuči jako – jednostavno je teško – kaže on.

OVAKAV NASTUP BEATLESA JOŠ NISTE VIDELI… DVE DEVOJKE SU UČINILE DA BUDE – NEZABORAVAN

U stvaranju sopstvenih verzija pesama, poput “Till There Was You”, Di Meola je još više zavoleo originale.

– Kad samo gledate i slušate, to je jedna stvar. Ali tek kad svirate, shvatite – “Oh, ova pesma, ima puno mesa. Ima puno skladnih genijalnih, genijalnih pokreta – kaže on.

– Iznenađujuće je u njihovim mladim godinama, svirajući pred 50 miliona ljudi, da su imali m**a da sviraju takve vrste akorda. Ali o tome ne razmišljaš dok ne analiziraš delo.

HL/Izvor: guitarworld.com

Previous post

Zagrevanje za FIST... Johanbrauer, Gazorpazorp, Moloa i Zvučnici 5. marta na Fakultetu dramskih umetnosti

Next post

Ponovo radi Le Studio... Evo šta vas sve čeka u martu u omiljenom sasvim neobičnom pozorištu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *