Home»Muzika»Homeland»Premijera:”Fall.Ing”… Alitor predstavio novi singl

Premijera:”Fall.Ing”… Alitor predstavio novi singl

4
Shares
Pinterest Google+
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Inđijski metal sastav Alitor objavio je novi, treći  singl pod nazivom “Fall.Ing” sa predstojećeg, drugog studijskog albuma.

Novi singl objavljen je na zvaničnom YouTube kanalu benda.

Alitor će drugi album, koji simbolično nosi naziv “II”, realizovati u saradnji sa izdavačkom kućom Take It Or Leave it Records iz Beograda.

Da podsetimo, bend je u novembru predstavio prvi singl “Consecration”, a u decembru i drugi – “Present Tense”.

Kako saznajemo iz tabora benda, uskoro će biti objavljen još jedan singl, posle koga fanovi mogu da očekuju i kompletan album.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Kao što smo već rekli, drugi album benda će biti objavljen od strane domaće izdavačke kuće Take It Or Leave It Records, dok su u toku završni pregovori sa nemačkom izdavačkom kućom “Doc Gator“ koja će biti zadužena za fizička izdanja (diskovi i LP ploče).

Frontmen benda, Marko Todorović je podelio par informacija o temi i kreativnom procesu vezanom za ovaj singl:

– Fall.Ing je definitivno moj favorit sa novog albuma. Izuzetno melodična i dinamična, ova pesma pokazuje jednu novu stranu benda i otvara vrata teritorija koje nam nisu bile toliko poznate u prošlosti. Autor muzike je Jovan Šijan, koji je zaista iskočio u prvi plan na ovom albumu i dao veliki muzički doprinos. Tekstualno, ova pesma se bavi borbom sa mojim ličnim demonima i svim dosadašnjim neuspelim ljubavima. Ta “ljubav“ uvek uspe da nađe svoje mesto u mojim pesmama, ali nikad u pozitivnoj konotaciji. 

Premijerno izvođenje numere “Fall.Ing“ biće 28. februara u Tuzli, a dan posle, sarajevska publika će imati priliku da čuje ovu i ostale pesme iz dosadašnje diskografije benda.

Autor videa je Marko Danilović iz benda Quasarborn, a autor omota je Jovana Uzelac (inače autor Alitor logotipa). Pesma je snimljena u beogradskom studiju Citadela Sound Production tokom 2019. godine, a produkciju kompletnog albuma potpisuje Luka Matković.

Previous post

Pol Di'Ano, prvi pevač Iron Maidena, konačno priznao: Momci iz benda bili su u pravu što su me šutnuli

Next post

Zagrevanje za FIST... Johanbrauer, Gazorpazorp, Moloa i Zvučnici 5. marta na Fakultetu dramskih umetnosti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *