Home»Muzika»Pol Di’Ano, prvi pevač Iron Maidena, konačno priznao: Momci iz benda bili su u pravu što su me šutnuli

Pol Di’Ano, prvi pevač Iron Maidena, konačno priznao: Momci iz benda bili su u pravu što su me šutnuli

4
Shares
Pinterest Google+
Pol Di'Ano/Photo: YouTube printscreen
Pol Di’Ano/Photo: YouTube printscreen

Kako se bliži njegov poslednji koncert u karijeri, o čemu smo nedavno pisali, bivši pevač benda Iron Maiden Pol Di’Ano priznaje da je konačno shvatio da je bend bio u pravu kada su ga otpustiti 1981. godine, i to posle samo dva albuma.

– Ne krivim ih što su me se oslobodili – rekao je Di’Ano za Metal Hammer. – Očigledno je da je bend bio “čedo” Stivae Harisa, a ja sam mislio damogu da doprinesem više. Posle nekog vremena to me je oborilo. Na kraju više nisam mogao da dajem 100 posto Maidenu, a to nije bilo fer prema bendu, prema fanovima ali ni prema meni.

Di’Ano je izbačen iz benda posle promotivne turneje albuma “Killers”. Pet koncerata u Nemačkoj otkazano je jer je pevaču bilo potrebno da odmori glas. Priča se da je droga koju je Di’Ano neprestano koristio bila glavni razlog za izbacivanje, ali činjenica je i da on nije bio zadovoljan vojničkim načinom na koji je Haris vodio bend.

– To mi je došlo kao olakšanje – rekao je Di’Ano u knjizi “Run to the Hills: Autorizovana biografija” iz 1998. godine. – I ja sam bio nesrećan. Nisam se upustio u rock’n’roll da bih se držao rasporeda i spavao po osam sati svake noći.

ADRIAN SMIT PROGOVORIO O TOME KAKO FUNKCIONIŠE POSTAVA IRON MAIDENA SA TRI GITARE… DA IMAMO TRI MALMSTIMA POTUKLI BISMO SE U ROKU OD PET MINUTA

Di’Ana je zamenio Brus Dikinson, a bend je u narednoj deceniji stekao globalnu slavu. Uprkos kratkom vremenu u kojem je bio centru pažnje, Di’Ano kaže da prepoznaje svoj doprinos istoriji metala.

– Dva albuma koja sam uradio sa bendom bili su ključni – rekao je on u novom intervjuu. – Kasnije u mom životu, kada sam upoznao Metallicu, Panteru i Sepulturu, rekli su mi da su ti albumi ono što ih je uvuklo u muziku, to me je učinio neverovatno ponosnim.

Oproštajni koncert Di’Ano čć održati na Beermageddon festivalu u Bromsgroveu u Engleskoj, 30. avgusta. Sastavio je bend pod nazivom Ides of March koji se sastoji od tri bivša člana Iron Maidena, a svi su bili van benda do debitantskog albuma iz 1980. godine. Novoj grupi pridružiće se i basista iz tribute benda.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Metronomy objavili novi spot za pesmu koju ćemo uživo slušati uskoro na Exitu

Next post

Premijera:"Fall.Ing"... Alitor predstavio novi singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *