Fred Wesley & Generations… Čarobni zvuk fanka 8. marta u klubu Bluz I Pivo

0
65
Photo: Promo
Photo: Promo

Legendarni trombonista i kompozitor i jedan od osnivača fank muzike – Fred Vesli, u okviru evropske turneje sa njegovim bendom Generations nastupiće u Beogradu, 8. marta u klubu Bluz I Pivo.

Zagrevanje bine uz vreo groove napraviće beogradski di-džejevi  DJ Iron & Timbe.

Fred Vesli/ Photo: Luca Vantusso (promo, Bluz I Pivo)
Fred Vesli/ Photo: Luca Vantusso (promo, Bluz I Pivo)

Fred Wesley rođen je 1943. godine u Kolambusu u Džordžiji, a odrastao u Mobileu, u Alabami. Započeo je svoju karijeru kao tinejdžer trombonista, svirajući sa Ajkom i Tinom Tarner.

Kasnije je bio muzički direktor, aranžer, trombonista i primarni kompozitor Džejmsa Brauna sa kojim je radio od 1968-1975. Posle toga je aranžirao i svirao sa Parliament-Funkadelicom i Bootsy’s Rubber Bandom.

Sa Braunom, Fred Vesli je postao svetski najpoznatiji “sideman”, koji je orkestrirao dinamične gruvove, a čiji su smele i hirurški precizne prepoznatljive solo deonice definisale jezik funka.

Fred je snimio desetak solo albuma, uključujući kultni “House party”, koji se pojavljuje u Oskarom nagrađenom dokumentarcu “When We Were Kings” i bezbroj drugih dokumentarnih filmova i knjiga o funku.

[accordion title=’Generations’]

Fred Vesli/ Photo: Elisa Russo (promo, Bluz I Pivo)
Fred Vesli/ Photo: Elisa Russo (promo, Bluz I Pivo)

Decenijama posle rada sa Braunom i Klintonom, Fred Vesli je otpočeo novi muzički projekat koji ga je povezao sa korenima džeza.

Generations je funk /jazz trio koga pored Veslija čine – italijanski organista Leonardo Coradi i majstor funk i jazz gruvova, francuz Tony Match.  [/accordion]

Njegovi trenutni projekti: trio Generations, The New JB’s sa kojima nastavlja da postavlja standarde u poslednjih 25 godina, klezmer-funk-hip-hop sastav Abraham Incorporated, saradnja sa kolegom iz James Brown banda, mentorom i prijateljem, legendarnim saksofonistom Alfredom Elisom.

Dakle, očekuje vas redak muzički hepening i ozbiljna žurka 8. marta u klubu Bluz I Pivo uz bend jedne od najvećih legendi moderne muzike.

Satnica koncerta:
– 19:00 – DJ Iron & Timbe
– 21:00 – Fred Vesli i Generations

Ulaznice su dostupne u pretprodaji u klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15, po cenama:
– 2100 dinara – pretprodaja
– 2500 dinara – na veče koncerta

Napomena – broj ulaznica je ograničen na 250.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime