Home»Muzika»The Cyclist Conspiracy i Crno dete u subotu u SKC Kragujevca

The Cyclist Conspiracy i Crno dete u subotu u SKC Kragujevca

3
Shares
Pinterest Google+
Dizajn flajera : KC Lab
Dizajn flajera : KC Lab

U subotu, 29. februara u Kontakt Galeriji Studentskog kulturnog centra Kragijevca nastupiće bendovi The Cyclist Conspiracy i Crno dete.

The Cyclist Conspiracy/ Photo: Facebook @TheCyclistConspiracy
The Cyclist Conspiracy/ Photo: Facebook @TheCyclistConspiracy

Anti world orkestar, The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće posvećena Misterijama poslednjeg doba.

Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija “Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša.

Iako spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata.

Za sada trupa iza sebe ima tri srednjesvirajuća izdanja – “A Night at Café Constantinople” (Balaknosapiens Recordingz 2016, nastao u saradnji sa Kirja Katerinom, čuvenom solunskom prvakinjom rebetika i narodne pesme), “Mashallah Plan: Virility”(Trashmouth Records 2016, kao prvo, psihodelično poglavlje pustinjske sage o potrazi za istinskom duhovnošću) i “El Beso De la Muerte” (Inverted Spectrum Records 2019, sinematični ep inspirisan Apokalipsom).

“Biciklisti” su do sada održali brojne nastupe po zemlji I regionu, a trenutno rade na novom izdanju čiji je radni naziv “Back to the Hermetics and Martial Arts”.

Crno dete je turbo/rok/pank/džez trio iz Beograda. Njihova muzika je spoj slobodne improvizacije i komponovanih pesama (i instrumentala), baziranih na tradiciji nojza i psihodeličnog roka, uz elemente surfa, panka i džeza, a sve začinjeno blisko-istočnim i balkanskim ornamentima.

Bend Crno počeo je sa radom 2010. godine kao solo projekat gitariste Damjana Brkića (Klopka za pionira, The Cyclist Conspiracy).

Grupa postaje duo 2012. godine kada se Milan Bukejlović (Petrol, Virvel, Triko) pridružio na bubnjevima. Od 2018. sastav je pojačan saksofonistom Tomislavom Marjanovićem – Raletom (The Cyclist Conspiracy).

Bend Crno dete do sada je objavil tri albuma komponovane muzike: “Riffs” (2012), “Dževad” (2014), “Zlatne stvari” (2016) i jedan improvizovani live album: “Neponovljivo” (2017).

Svirka u SKC Kragujevca počinje oko 22:00 časa, a ulaz je slobodan.

 

Previous post

Reziltati konkursa za Godišnju izložbu fotografija KC Ribnica ?

Next post

Velška pevačica Dafi otkrila zbog čega je iznenada nestala sa scene: Bila sam kidnapovana, drogirana i silovana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *