Home»Kult»Rat za Firebird… Gibson i Warwick na sudu zbog prava na dizajn legendarne gitare

Rat za Firebird… Gibson i Warwick na sudu zbog prava na dizajn legendarne gitare

4
Shares
Pinterest Google+
Gibson Firebird/Photo: hiendguitar.com
Gibson Firebird/Photo: hiendguitar.com

Juče je nemački proizvođač  gitara Warwick objavio da je Gibson povukao svoj zahtev u EUIPO (Kancelarija Evropske unije za intelektualno vlasništvo) o posedovanju prava na dizajn Firebird gitara, a sada je Gibson izneo i svoju stranu priče.

U izjavi koju je objavio Guitar World, Gibson je odlučno demantovao navode Warwicka, i još jednom potvrdio da je dizajn za Firebird i Thunderbird još uvek zaštićen u EU.

NIJE ZA GITARISTE SLABOG SRCA I ŽIVACA… BEZDUŠNI GIBSON STOTINE FIREBIRD X MODELA GITARA POSLAO POD GUSENICE BAGERA

Potpuna izjava glasi: “Gibsonov zahtev da se Warwicku zabrani neovlašćena upotreba dizajna Flying V u Nemačkoj je usvojen. Uprkos ovoj presudi, Gibson je nedavno morao da podnese novi zahtev, zbog toga što Warwick nije poštovao odluku nemačkog suda”, piše u saopštenju i dodaje se:

“U pogledu Gibsonovog dizajna Firebirda, uprkos izjavi Warwicka, Gibson i dalje poseduje valjana i izvršna prava na dizajn Firebirda u EU. Iako je u EU u poslednje vreme bilo nekoliko razočaravajućih presuda, poništavajući takve ikonične dizajne, kao što je Rubikova kocke, Gibson je odlučio da ne uloži žalbu na ograničenu presudu protiv jedne od svojih registracija za Firebird, jer ima druge važeće registracije koje štite ovaj jedinstveni dizajn”.

Odgovora iz Warwicka još nema.

HL/Izvor: guitarword.com

Previous post

Pixies odabrali predgrupu... Mančesterski alternativci The Slow Show uz legende iz Bostona na Tašu

Next post

Spremaju "bučan ritual"... Popečitelji 12. marta u niškom Feedbacku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *