Home»Muzika»Pixies odabrali predgrupu… Mančesterski alternativci The Slow Show uz legende iz Bostona na Tašu

Pixies odabrali predgrupu… Mančesterski alternativci The Slow Show uz legende iz Bostona na Tašu

5
Shares
Pinterest Google+

Grupa Pixies izabrala je alternativce The Slow Show iz Mančestera za svoju predgrupu na koncertu 1. septembra  na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

The Slow Show/ Photo: Sebastian Madej (promo, Long Play)
The Slow Show/ Photo: Sebastian Madej (promo, Long Play)

Beogradski koncert Pixies biće sjajna prilika za publiku iz Srbije da se uživo prvi put susretne sa The Slow Show, bendom prepoznatljivim po minimalističkim, ali epskim pesmama, omotanim u atmosferične zvučne pejzaže, što se može osetiti u “Bloodline”, “Dresden” ili “Ordinary Lives”.

Spajajući eksperimentalnu lepotu Talk Talk, sposobnost da se uokvire priče kao Nick Cave And The Bad Seeds, i Blue Nile odlučnost da ne bude potrošen nijedan suvišan ton, The Slow Show su stvorili nešto novo, samo njihovo, što se čuje na albumima “White Water” (2015), “Dream Darling” (2016) i “Lust And Learn” (2019).

– Ranije sam govorio koliko su nastupi katarzični za nas. Sada smo svesniji koliko su katarzični i za našu publiku. Obično nas ne pitaju o našim pesmama, već nam govore kakvo značenje imaju u njihovim životima… Kad kažu kakav na njih efekat imaju naše pesme, to nas tako snažno drmne – kaže frontmen Rob Gudvin.

Pixies/Photo: press promo (Long Play)
Pixies/Photo: press promo (Long Play)

Alternativni bend iz Bostona – Pixies svetsku pažnju privukao je inventivnim, strukturno i dinamički neuobičajenim, i izuzetno uzbudljivim pesmama poput “Caribou”, “Gigantic”, “Where Is My Mind”, “Debaser”, “Here Comes Your Man” i “Monkey Gone To Heaven”, zabeleženim na nizu bučnih gitarskih albuma – “Come On Pilgrim” (1987), “Surfer Rosa” (1988), “Doolittle” (1989), “Bossanova” (1990) i “Trompe le Monde” (1991).

Povratnički albumi “Indy Cindy” (2014), “Head Carrier” (2016) i konačno “Beneath the Eyrie” (2019) očuvali su gnevnost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, kao i prepoznatljiv autorski rukopis frontmena Blek Frensisa (Black Frances), o čemu svedoče singlovi “Catfish Cate”, “On Graveyard Hill” i “Lone Rider”.

Ulaznice za koncert benda Pixies na Tašu trenutno koštaju samo 2.500 dinara za tribine i parter, odnosno 3.000 dinara za fan pit. Od 1. marta parter i tribine koštaće 2.800 dinara, a fan pit 3.500 dinara.

Ulaznice možete da nabavite na  svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Previous post

Almost Acoustic... Voado, Bitrut i see it my way 28. februara u Domu b-612

Next post

Rat za Firebird... Gibson i Warwick na sudu zbog prava na dizajn legendarne gitare

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *