Home»Kult»Nije “Norwegian Wood”, ali je George Harrison Woodland Walk… Liverpul se na poseban način odužio “Tihom Bitlsu”

Nije “Norwegian Wood”, ali je George Harrison Woodland Walk… Liverpul se na poseban način odužio “Tihom Bitlsu”

4
Shares
Pinterest Google+
Džordž Harison/Photo: facebook@georgeharrison
Džordž Harison/Photo: [email protected]

Deo šume u njegovom rodnom gradu, Liverpulu, biće nazvan po Džordžu Harisonu, jednom od članova legendarne grupe The Beatles.

Gradsko veće Liverpula odabralo je 77. rođendan muzičara da objavi planove za 12-ak hektara George Harrison Woodland Walka. Harison je preminuo 2001. u 58. godini.

Umetnici su pozvani da osmisle ideje za instalacije na lokaciji koja se nalazi na jugu grada u kome je gitarista odrastao. Na ovom prostoru bi trebalo da budu postavljene brojne umetničke instalacije inspirisane životom i stihovima čoveka poznatog kao “Tihi Bitls”.

Tu će, takođe, biti i “učionica u prirodi” koja će školskoj deci iz celog regiona omogućiti da provode vreme učeći o prirodi i životnoj sredini.

George Harrison Woodland Walk/Photo: liverpoolcitycouncil
George Harrison Woodland Walk/Photo: liverpoolcitycouncil

Harrisonova udovica Olivija izjavila je da ne postoji bolji način za grad da se oduži njenom suprugu nego što je to bašta “koja može postati mesto mira i razmišljanja“.

GradonačelnikLiverpula Džo Anderson rekao je:

– Bila je to jedna od mojih ambicija kao gradonačelnika, da nađemo odgovarajući način da očuvano slavu jednog od naših najomiljenijih sinova.

MAJKL DŽEKSON I DŽORDŽ HARISON NA BBC RADIJU 1: PRONAĐEN IZGUBLJENI INTERVJU IZ 1979.

Kip benda The Beatles postavljen je na gradskoj rivi 2015. godine, a platio ga je The Cavern Club, klub iz kojeg su “liverpulske bube” krenuleu osvajanje sveta,.

Da podsetimo, drvo bora zasađeno je u znak sećanja na Harisona u Griffith Parku u Los Anđelesu pre pet godina, nakon što su prethodno zarazile i uništile – bube.

HL/Izvor: bbc.co.uk

 

Previous post

Top 20 najboljih akustičnih rok intra u istoriji...

Next post

Totalno neočekivan izbor... Ozi Ozborn: Ako se bude snimao film o meni, voleo bih da me glumi...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *