Nije “Norwegian Wood”, ali je George Harrison Woodland Walk… Liverpul se na poseban način odužio “Tihom Bitlsu”

0
93
Oglasi
Džordž Harison/Photo: facebook@georgeharrison
Džordž Harison/Photo: facebook@georgeharrison

Deo šume u njegovom rodnom gradu, Liverpulu, biće nazvan po Džordžu Harisonu, jednom od članova legendarne grupe The Beatles.

Gradsko veće Liverpula odabralo je 77. rođendan muzičara da objavi planove za 12-ak hektara George Harrison Woodland Walka. Harison je preminuo 2001. u 58. godini.

Umetnici su pozvani da osmisle ideje za instalacije na lokaciji koja se nalazi na jugu grada u kome je gitarista odrastao. Na ovom prostoru bi trebalo da budu postavljene brojne umetničke instalacije inspirisane životom i stihovima čoveka poznatog kao “Tihi Bitls”.

Tu će, takođe, biti i “učionica u prirodi” koja će školskoj deci iz celog regiona omogućiti da provode vreme učeći o prirodi i životnoj sredini.

George Harrison Woodland Walk/Photo: liverpoolcitycouncil
George Harrison Woodland Walk/Photo: liverpoolcitycouncil

Harrisonova udovica Olivija izjavila je da ne postoji bolji način za grad da se oduži njenom suprugu nego što je to bašta “koja može postati mesto mira i razmišljanja“.

GradonačelnikLiverpula Džo Anderson rekao je:

– Bila je to jedna od mojih ambicija kao gradonačelnika, da nađemo odgovarajući način da očuvano slavu jednog od naših najomiljenijih sinova.

MAJKL DŽEKSON I DŽORDŽ HARISON NA BBC RADIJU 1: PRONAĐEN IZGUBLJENI INTERVJU IZ 1979.

Kip benda The Beatles postavljen je na gradskoj rivi 2015. godine, a platio ga je The Cavern Club, klub iz kojeg su “liverpulske bube” krenuleu osvajanje sveta,.

Da podsetimo, drvo bora zasađeno je u znak sećanja na Harisona u Griffith Parku u Los Anđelesu pre pet godina, nakon što su prethodno zarazile i uništile – bube.

HL/Izvor: bbc.co.uk

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime