Home»Muzika»Guitar Art festival… Svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado” u Kolarčevoj zadužbini

Guitar Art festival… Svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado” u Kolarčevoj zadužbini

4
Shares
Pinterest Google+

U okviru 21. Guitar Art festivala održaće se 14. marta u Zadužbini Ilije M. Kolarca premijera koncerta za gitaru i orkestar “Recuerdos de Belgrado”, koji je komponovao poznati nemački kompozitor Hoakin Klerč.

“Recuerdos de Belgrado” izvešće Simfonijski hor i orkestar RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti na gitari pored Klerča, biće virtuozi Marko Tamaljo iz Austije, Rafael Agira i David Martines iz Španije.

Kompozitor i gitarista Hoakin Klerč po rečima kritike spada u vodeće svetske ako ne i najbolje gitariste svoje generacije.

Klerč je u svojoj kareijeri već posetio Beograd i održao koncert na Guitar Art festivalu. Inspirisan autentičnošću srpske prestonice, kao i posebnom enrgijom festivala koji okuplja najbolje gitariste iz celog sveta, komponovao je delo posvećeno Beogradu.

Dirigent Bojan Suđić zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTS tradicionalno je deo festivalske produkcije stvaranja savremene gitarske muzike.

Ovo je treća premijera koncerta za gitaru i orkestar koji je pisan specijalno za beogradski Guitar Art Festival, a koju izvodi Simfonijski orkestar RTS na čelu sa dirigentom Bojanom Suđićem.

Guitar Art Festival održaće se od 10. do 15. marta pod sloganom “Rapsodija”. Tokom šest festivalskih dana održaće se tri velika koncerta – Danijel Kasares, Ođila i 40 Fingers u Kombank dvorani, devet koncerata klasične muzike u Atrijumu Narodnog muzeja i svetska premijera koncerta za gitaru i orkestar u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara u prodaji su na blagajni Kolarčeve zadužbine i na svim prodajnim mestima Tivket Visiona.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Ovaj album bio je cenzurisan i objavljen bez imena grupe... Sada Laibach objavljuje specijalno reizdanje svoje debi ploče

Next post

Almost Acoustic... Voado, Bitrut i see it my way 28. februara u Domu b-612

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *