Veliki beogradski koncert benda Quasarborn 14. marta u Domu omladine… Gosti – Nemesis i Larska

0
161
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Veliki beogradski koncert benda Quasarborn održaće se 14. marta u Domu omladine Beograda.

Beogradski metalci u Amerikani će promovisati svoj novi album “A Pill Hard to Swallow” koji je objavljen 24. januara ove godine.

Gosti Quasarborna biće bendovi Nemesis (Beograd) i Larska (Kragujevac).

Quasarborn/ Photo: Jovana Uzelac
Quasarborn/ Photo: Jovana Uzelac

Quasarborn je osnovan 2016. godine. Žanrovski, delom je ukorenjen u thrash metal zvuku koji je prošaran uplivima iz drugih metal i rok stilova.

Iako bend postoji relativno kratko, može se pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy (projekat Nemanje Kojića Kojota), nastupom na Exit festivalu, pa i evropskom turnejom u okviru koje su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji…

Ekipu benda čine: Luka Matković (vokal, gitara), Marko Danilović “Tihi” (bubnjevi), Milos Tomasović (bas gitara) i Đorđe Luković (gitara).

Nemesis/ Photo: Magdalena Stanković
Nemesis/ Photo: Magdalena Stanković

Nemesis je ženski melodic death metal sastav nastao 2013. godine u Beogradu. Na koncertu u DOB-u devojke će promovisati debi album “The War is On” (Grom Records).

Do sada su nastupale na brojnim regionalnim festivalima, a između ostalog, osvojile su prvo mesto na Demo Masters i drugo na Bunt Rock festivalu.

Na njihovu muziku najveći uticaj imaju Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator, a tekstovi su okrenuti socijalnim temama i aktivizmu.

Bend Nemesis čine: pevačica Sanja Drča, gitaristkinje Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević, basistkinja Biljana Sovilj i bubnjrka Selena Simić.

Larska/ Photo: Promo
Larska/ Photo: Promo

Larska je kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare.

Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), ali Larska uspeva da doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup.

Bend je svojim debi albumom “Can’t Steal it” (2019) pokazao da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije.

Članovi benda Larska su: Luka Stoisavljević (bass, vokal), Dušan Lazić (bubnjevi) i Duško Jovanović (bas).

https://www.youtube.com/watch?v=37j40N7MXDE&feature=youtu.be

Početak koncerta planiran je za 21:00 čas, a ulaznice možete da nabavite u pretprodaji u Tom Bombadil Pubu (Skenderbegova 53b, iza Prve beogradske gimnazije) po ceni od 300 dinara.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime