Home»Muzika»Adrian Smit progovorio o tome kako funkcioniše postava Iron Maidena sa tri gitare… Da imamo tri Malmstima potukli bismo se u roku od pet minuta

Adrian Smit progovorio o tome kako funkcioniše postava Iron Maidena sa tri gitare… Da imamo tri Malmstima potukli bismo se u roku od pet minuta

5
Shares
Pinterest Google+
Iron Maiden/ Photo: Facebook @ironmaiden
Iron Maiden/ Photo: Facebook @ironmaiden

Kris Džeriko iz “Talk Is Jericho” nedavno je uradio intervju sa gitaristom Adrianom Smitom iz britanskog legendanog metal benda Iron Maiden. Jedna od tema bio je i prelazak benda 1999. na formaciju sa tri gitare, umesto uobičajene dve.

– Pa, da kažemo ovako… Da smo imali tri Ingve Malmstina ili tri Ričija Blekmura, potukli bismo se za manje od pet minuta. Ali Dejv (Marej) je jedan od mojih najstarijih prijatelja, zajedno radimo godinama, a Jan (Janik Gers) je divan momak, ali moram reći da nije hteo da promeni svoju ulogu. On je jednostavno vrlo jasan u svojim zahtevima i mogućnostima. To sam osetio odmah, pa sam počeo da tražim različite načine da urafimo pravu stvar. Svirao sam već sa drop-D štimom u bendu Brusa Dikinsona, tako da sam se navikao na to. Kada smo prvi put svirali u toj postavci, svirali smo “Wrathchild”, i svirao sam ga u drop-D štimu. “Run to The Hills” ‘je bio u D, pa sam ga ponovo prilagodio. Bio je malo drugačiji zvuk. Unosio sam novine, svirajući i niže oktave u nekim harmonijama i slične stvari. Igrao sam se sa puno stvari potpuno različitih od onoga što sam do tada radio, tako da je bilo prilično zanimljivo.

Inače, od prošlog decembra kolaju glasine da je Iron Maiden već završio posao na novom studijskom albumu. Britanske legende heavy metala nisu objavile svežu muziku još od ploče “The Book Of Souls” iz 2015. godine, koja je snimljena krajem 2014. u Parizu, sa dugogodišnjim producentom Kevinom “Caveman” Širlijem.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

Omaž Kaporu... Predstava "Kraj vikenda" na sceni Kulturnog centra Čukrica

Next post

Harvi Vajnstin proglašen krivim za silovanje, čeka se visina kazne...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *