Home»Muzika»Homeland»Otvoren konkurs za muzičku kompilaciju “Femikseta 8”

Otvoren konkurs za muzičku kompilaciju “Femikseta 8”

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Organizacija FEMIX otvorila je konkurs za bendove i muzičarke iz Srbije za učešće u novom izdanju kompilacije domaće ženske autorske muzike – Femikseta 8.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova iz Srbije. Ova kompilacija biće osma u nizu, prateći prethodnih sedam izdatih u periodu 2010-2019. godine, a budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, predstavlja za sad jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni.

Sva prethodna izdanja možete poslušati na Bandcampu.  

Selektorka ovogodišnje kompilacije biće Đurđina Radić Djixx, nakon što su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević, Ida Prester i Maja Cvetković (E-play).

Đurđina Radić poznata na sceni kao Djixx, završila je srednju muzicku školu Mokranjac na odseku – flauta. Bila je frontmenka benda sevdahBABY sedam godina.ž Zajedno sa Sevdahom snimila je dva albuma “Ganc novi funk” i “Sega mega ti i ja”. Posle rada u bendu posvetila se glumi i voiceoverima.

Lollobrigida, Artan Lili, Ana Ćurčin, Zemlja gruva, Kezz, Sajsi MC i Draga Mrvoš Mott su samo neka od imena koja su se do sada našla na prethodnim Femiksetinim izdanjima.

Konkurs za osmo izdanje Femiksete podržano je od strane Music Freedom day koji se obeležava 3. marta u saradnji sa Freemuse.

Dan slobode muzike, koji se održava svake godine 3. marta od 2007. godine je globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze.

Za vizuelni identitet ovogodišnje Femiksete zadužena je umetnica Maja Goračinska.

Konkurs je otvoren do 8. marta. Sve detalje o uslovima konkursa možete pronaći na ovom linku.

Previous post

Punkreas promoviše novi singl u Beogradu i Novom Sadu, društvo im pravi SNB

Next post

"Maskara"... Stigao novi video singl beogradskog benda Crveni Vetar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *