Home»Kult»Lepotica, zveri i groblje kućnih ljubimaca… Zaboravljeni snimak na kojem Debi Hari, daleke 1989, kida svevremenski hit Ramonesa

Lepotica, zveri i groblje kućnih ljubimaca… Zaboravljeni snimak na kojem Debi Hari, daleke 1989, kida svevremenski hit Ramonesa

5
Shares
Pinterest Google+
Debi Hari/Photo: facebook@DebbieHarryFanPage
Debi Hari/Photo: [email protected]

Britansko onlinemagazin Far Out “iskopao” je poseban trenutak  iz 1989. godine, snimak kada zagonetna frontmenka benda Blondie, moćna Debi Hari, peva klasik Ramonesa.

Hari i Ramonesi su uvek bili prijatelji. Njihovo prijateljstvo proteže se do prvih koraka punka. Možda se jesu sreli u vatrenim bljeskovima njujorškog undergrounda, ali njihovo prijateljstvo ostalo je čvrsto tokom čitave karijere.

To prijateljstvo zabeleženo je na bezbroj fotografija, od kojih dobar deo može da se pronađe na internetu,  ali ovaj snimak je, nekim čudom, ostao u zapećku. A na njemu, Debi peva moždai najveći hit Ramonesa – “Pet Semetary”.

AUTOBIOGRAFIJA DEBI HARI ŠOKANTNA JE, KAO ŠTO JE I BLONDI (BILA)… SILOVAO JE OBOŽAVALAC, NAPAO SERIJSKI UBICA, A IMALA JE I “VRELU EPIZODU” SA DEJVIDOM BOUVIJEM

Snimak je nastao tokom njene solo turneje za album ” Def, Dumb, and Blonde” 23. oktobra 1989. i na njemu pevačica pravi nbajkomercijalniju reklamu svojim prijateljima ikada. Napisana za istoimenu filmsku adaptaciju Stivena Kinga, ova pesma ostaje trajni trenutak kada su Ramones malo pobegli od svojih punk korena gotovo, na sekund, dodirnuli besmrtnost.

Original Ramonesa objavljen je pet meseci ranije na njihovom albumu “Brain Drain”.

Debi na ovom snimku pesmu izvodi u klubu The Roxy u Los Anđelesu, snimak je povremeno “izgreban”, zvuk povremeno nepodnošljiv za uži navikle na digitalne zapise, ali ima svu onu draž kakvu je danas teško pronaći i osetiti.

Uživajte u zanosnoj Debi i svevremenskoj pesmi:

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Spilbergova ćerka u filmovima za odrasle...  i ima punu podršku od tate

Next post

Ovo je već epidemija... Posle Eltona Džona i Lana Del Rej izgubila glas i otkazala turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *