Daš buntovniku pasoš i onda evo šta se desi… Nil Jang u otvorenom pismu Trampa nazvao sramotom za svoju zemlju

0
73
Oglasi
Nil Jang/Photo: YouTube printscreen
Nil Jang/Photo: YouTube printscreen

Dana 22. januara 2020. Nil Jang je postao građanin SAD. Ni mesec dana kasnije on već iskušava svoju građansku slobodu govora.

U otvorenom pismu objavljenom na Jangovoj web stranici, legendarni roker rekao je da predsjednik Donald Tramp naduvava sopstveni ego, umesto da prizna svoje neuspehe otkako je u Beloj kući.

“Hvalisanje američkom ekonomijom ne prikriva činjenicu da su današnji brojevi ono što ste nasledili pre gotovo četiri godine”, napisao je Jang. Muzičar se osvrnuo na nedavnu Trampovu tvrdnju da se “ekonomski procvat” zemlje može pripisati njemu i samo njemu.

Kao strastveni zagovornik rešavanja problema klimatskih promena, Jang se zatim pozvao na POTUS zbog nedostatka hitnosti u vezi s tim pitanjem, rekavši:

“Vaše neumereno uništavanje naših zajedničkih prirodnih resursa, okoline i naših odnosa s prijateljima širom sveta je neoprostivo. Vaša politika, odluke i kratkoročno razmišljanje i dalje pogoršavaju klimatsku krizu”.

Donald Tramp/Photo: dacebook@DonaldTrump
Donald Tramp/Photo: facebook@DonaldTrump

Uz to, Jang je govorio o Trampovom ponovljenom neovlašćenom korišćenju njegovog hita “Rockin’ In The Free World” za vreme političkih skupova, što predsednik već godinama radi.

“Svaki put kada se na vašim mitinzima svira pesma “Rockin’ In The Free World” nadam se da čujete moj glas”, napisao je muzičar. “Zapamtite da je to glas američkog građanina koji plaća porez i koji vas ne podržava. Moj glas”.

Trampa je prozvao sramotom za svoju zemlju, da bi 74-godišnji umetnik zaključio svoje pismo napomenom podrške Berniju Sandersu:

“Jedan od vaših protivnika ima odgovore koji mi se sviđaju. Cilj je dirktno očuvanje budućnosti naše dece. Nije popularan u demokratskom establišmentu jer, za razliku od svih ostalih kandidata, ne razmišlja o industrijama koje ubrzavaju klimatsku katastrofu na Zemlji, kraj sveta kakav poznajemo. on se zaista bori za SAD”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime