Home»Muzika»Svetski dan muzike uz Nika Mejsona… Bubnjar Pink Floyda 21. juna u Beogradu

Svetski dan muzike uz Nika Mejsona… Bubnjar Pink Floyda 21. juna u Beogradu

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Na Svetski dan muzike, 21. juna u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar Pink Floyda koji će sa svojom supergrupom nastupiti u Sava Centru u okviru velike svetske turneje pod nazivom Nick Mason’s Saucerful of Secrets (Nik Mejsonova Tacna prepuna tajni).

Projekat “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” imao je svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine. To je bio prvi nastup Nik Mejsona od 2005. kada je zajedno sa Pink Floydom nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi ove supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a na njihovom repertoaru nalaze se i rani radovi Pink Floyda koje će beogradska publika imati priliku da čuje u Sava Centru.

Nik Mejson/ Photo: youtube.com printscreen
Nik Mejson/ Photo: youtube.com printscreen

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju Nick Mason’s Saucerful of Secrets koju je nazvao po drugom albumu Floyda – A Saucerful of Secrets (1968). godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici znani iz nekih drugih bendova: Geri Kemp (Spandau Ballet), Li Haris (The Blockheads), Gaj Prat (basista koji je radio s Pink Floydom posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura) i Dom Beken (saradnik Rika Rajta).

Možda je najbolja preporuka za koncert deo reportaže Nejla MekKormika (The Daily Telegraph):
– Zvuk je bio nenadmašan, naelektrisan, šokantan, očaravajuć i duboko čudan, savijajući forme prvobitnog rokenrola u sve neobične i divne oblike… to je bio set takvog zapanjujućeg inteziteta da se činilo kao da ismeva sam pojam nostalgije. Bilo je dovoljno da se zapitate da li je rok uopšte napredovao od šezdesetih godina.

Ulaznice za koncert Nika Mejsona biće u prodaji od petka, 21. februara od 11:00 časova na svim prodajnim mestima Ticket Visiona kao i na blagajni Sava Centra.

Previous post

Što više lepih stvari radiš, više te mrze... Bili Ajliš objasnila zašto je prestala da čita kometare o sebi

Next post

Ovo je, kažu Britanci, pesma godine... Da li i vi mislite tako?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *