Home»Muzika»Homeland»Popričali smo sa ČBS pred koncert u petak Elektropiniru, a oni su čitaocima Headlinera obećali neke lepe poklone…

Popričali smo sa ČBS pred koncert u petak Elektropiniru, a oni su čitaocima Headlinera obećali neke lepe poklone…

4
Shares
Pinterest Google+
Čovek bez sluha/Photo: Zoran Lazarevic Laki
Čovek bez sluha/Photo: Zoran Lazarevic Laki

Prošlu godinu ČBS su proveli na točkovima, svirajući u okviru turneje “Stanimo u gard!”. Objavili su i istoimeni album, čiji je tiraž rasprodat. Svirali su kao specijalni gosti i na našem Mobil Demo Festu. Sada su najavljeni i prvi datumi ČBS 2020 turneje, i jedan od njih je i beogradski koncert u petak, 21. februara u Elektropioniru.

Izabrali su savršen koncertni prostor za ovaj nastup, koji sa jedne strane daje dovoljan osećaj potrebne bliskosti publike i benda, a sa druge koncertnu snagu kakva je ovom bendu neophodna da zasija u punom sjaju. Ovog petka – Čovek bez sluha u Elektropioniru. Pred ovu svirku popričali smo sa frontmenom benda Mikijem Radojevićem, koji nam je dao zanimljive odgovore ali i obećao neke poklone…

Kroz najave koncerta u Elektropioniru, osvrnuli ste se na dosadašnju karijeru, objavili ste i neke stare fotografije, koje do sada javnost nije mogla da vidi.
ČBS: Razlog je što album “Second hand” slavi 15 godina postojanja, a na njemu je i najveći koncertni hit benda, “Ništa mi stvarno ne nedostaje”.

Koji je osećaj najbolji na svetu?
ČBS: Raditi ono u čemu zaista uživaš i recipročno svojoj ljubavi prema tom poslu dobijati povratnu informaciju.

Pored koncerata, 2020. godina planirana je za još neke aktivnosti benda. Šta nas sve očekuje u narednom periodu?
ČBS: Live – Best of album je u fazi postprodukcije i izrade dizajna za CD. Nevezano za taj album, spremili smo i novi singl za koji radimo i spot.

Za više od dve decenije sviranja nakupilo se puno gradova na listi nastupa. Kako koristite vreme u drugim sredinama? Koji grad je na vas ostavio najbolji utisak? Kako je svirati u Beogradu u odnosu na druge sredine?
ČBS: Nekada vreme ne dozvoljava, ali uglavnom koristimo priliku da upoznamo svaki grad, da probamo hranu koja je specifična za to mesto, posetimo neku od znamenitosti i upoznamo nove ljude. Svaki kutak Srbije ima puno toga da ponudi. Prošlu koncertnu godinu smo zatvorili u Vranju i Leskovcu. Bio sam oduvan pozitivnim duhom tih gradova i njihovih divnih žitelja, posebno ako uzmemo u obzir da su geografski i materijalno zaista slepo crevo države. Beograd je zbog same veličine grada slatka muka, jer ne znaš gde ćeš pre i kako da stigneš da uvažiš svakog od prijatelja koje tom prilikom neminovno susretneš.

Šta ČBS sluša ovih dana?
ČBS: Najviše vremensku prognozu (smeh)

Ko su zapravo Sava, Mikica, Lune i Miki?
ČBS: Sava je mezimac benda, divan momak i izvor dobre atmosfere u bendu. Mikica je komandant čete, ali onaj koji stoji na prvoj liniji fronta sa svojim saborcima. Lune je karika koja nas sve čini kompaktnim i podmazanim lancem. Ja mu dođem neki ambasador kreative i muzički urednik.

Oktrijte čitaocima Headlinera bar jedan stih sa novog singla ČBS-a
ČBS: “Kraj zovi početkom, sruši prepone. Pozlaćenim metkom ućutkaj demone”

Imate li neku posebnu poruku za čitaoce Headlinera?
ČBS: Vidimo se u petak u Elektropioniru. I ovog puta ćemo vam dati niz lepih razloga za prepričavanje koncerta dan posle.

A sad malo o onim poklonima s početka teksta...

ČBS/Photo: Gordan Jović
ČBS/Photo: Gordan Jović

ČBS je za svoje fanove, čitaoce Headlinera, spremio nekoliko zanimljivih poklona:
2 puta po 2 ulaznice za koncert u Elektropiniru
2 CD-a “Stanimo u gard!”
1 ČBS majicu
Sve što treba da uradite je… da pažljivo pročitate ovaj intervju, a potom sutra od 10 časova budete uz headliner.rs i odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja vezanih za ČBS. A najuspešniji i najbrži u petak u Elektropionir po svoje nagrade :)

Previous post

Organizam singlom "Ne verujem nikome" najavio novi album... ali i koncert u DOB-u

Next post

Otkriven izveštaj sa obdukcije Vitni Hjuston... Kokain je potpuno uništio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *