Home»Muzika»Homeland»Vreme je da se sačuva obraz… Bili D Kid objavio dve nove pesme, tačno tri decenije posle prvog demo albuma

Vreme je da se sačuva obraz… Bili D Kid objavio dve nove pesme, tačno tri decenije posle prvog demo albuma

4
Shares
Pinterest Google+
Bili D Kid/Photo: press promo
Bili D Kid/Photo: press promo

Bili D Kid objavio je posle dužeg vremena dve nove pesme čvrstog ritma i angažovanih stihova – “Sačuvaj obraz” i “Vreme je, hajde!!!”.

Nenad Urošević Bili, aka. Bili D Kid, nije novo ime na našoj muzičkoj sceni, a nove pesme koje je predstavio puštene su u etar na 30-godišnjicu njegovog prvog samostalnog demo albuma.

Muzikom je počeo aktivno da se bavi 1985. u pank bendu Bolnica bez nade, u kome je svirao prvo bas, pa bubnjeve. Bend je nastupao na gitarijadama, kojih je tokom osamdesetih bilo u mnogim mestima širom Jugoslavije, a svirali su i u prvim predstavama tada formiranog omladinskog pozorišta PATOS iz Smedereva.

Od 1989. počinje da radi samostalno pod imenom Bili D Kid i da snima albume autorske muzike na kojima sam svira sve instrumente. Ovaj multiinstrumentalista do sada je snimio sedam demo albuma, što samostalno, pod imenom Bili D Kid i The Cause of Itself, što sa svojim bendom Uzrok samog sebe. Ova grupa svirala je od sredine do kraja devedesetih otvarajuči koncerte afirmisanijih bendova, a nakon snimanja zvanično prvog albuma, koncertne promocije i početka bombardovanja, bend prestaje sa radom.

Bili potom provodi nekoliko godina u Beču, gde između ostalog studira džez gitaru na Prayner konzervatorijumu.

Po povratku u Beograd, kao gostujući gitarista svirao je sa Zerkman Big Bangom, stvarao muziku za pozorišne predstave, video radove, kratke filmove, izložbe i performanse, kao i radiofonijska dela za dramski program Radio Beograda. Nagrađivan je za pozorišnu muziku kao i radiofonijska dela.

Evo šta nam je ovog puta spremio Bili D Kid:

Previous post

Tradicija se nastavlja... St. Patrick’s Day uz Orthodox Celts 17. marta u Domu omladine Beograda

Next post

Engleski muzičar i producent Tricky 29. aprila u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *