Home»Muzika»Engleski muzičar i producent Tricky 29. aprila u Beogradu

Engleski muzičar i producent Tricky 29. aprila u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Triki/ Photo: Boris Vezmar
Tricky/ Photo: Boris Vezmar

Poznati engleski trip-hop muzičar i producent Tricky održaće koncert 29. aprila u Amerikani Doma omladine Beograda.

Njegovom nastupu u Beogradu prethodiće (6. marta) objavljivanje EP-a “20,20”, koga je danas najavio spotom za numeru “Lonley Dancer” (feat. Anika).

Posle saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa.

Triki/ Photo: Boris Vezmar
Tricky/ Photo: Boris Vezmar

Tricky je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage, nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio “Ununiform” (2017).

Njegova saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je sarađivao i sa Bjork, Nene Čeri, Sindi Loper… dok se sada na “Lonley Dancer” pojavljuje pevačica iz Berlina – Anika.

– Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo – objašnjava Edrijen Tous aka Tricky u nedavno objavljenoj autobiografiji “Hell Is Round the Corner”.

Ulaznice za koncert u pretprodaji su od 19. februara i mogu da se nabave na blagajni Doma omladine kao i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 1.800 dinara.

 

Previous post

Vreme je da se sačuva obraz... Bili D Kid objavio dve nove pesme, tačno tri decenije posle prvog demo albuma

Next post

Slučajno ili namerno... tek Poez11a širi dobre vibracije 8. marta u niškom Feedbacku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *