Home»Muzika»Buna se nastavlja… Bend Seljačka buna 7. marta u klubu Elektropionir

Buna se nastavlja… Bend Seljačka buna 7. marta u klubu Elektropionir

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Bend Seljačka Buna se vraća na scenu velikim povratničkim koncertom koji će biti održan 7. marta u beogradskom klubu Elektropionir.

– Davno beše kad Buna oraše po našim poljima i betonskim bespućima! Upregli smo stoku, pokrenuli plugove i nastavljamo da oremo nepreglednim poljima asfalta ka vašim ušima i srcima! Grandiozno poselo je zakazano za 7. mart 2020, ujedno i obeležavajući i Dan žena, u klubu Elektropionir!
Podršku na ovom hepeningu će nam pružiti teškometalni epski junački metal bend Kamenolom iz Beograda i hrišćansko-vatikanska hiphop dens senzacija iz Zagreba don Pater Papula zajedno sa arhiDJakonom i specijalnim gostom Isusom lično – poručili su iz benda.

Seljačka buna/ Photo: Promo
Seljačka buna/ Photo: Promo

Seljačka Buna nastao je u Beogradu 2005. godine i u raznim varijantama postoji do kraja 2007. godine. U izmenjeboj postavi, bend se ponovo okuplja u leto 2010, a u novembru sledeće godine objavljuje debi album “Buna” (SMP Music).

Drugi album pod nazivom “Brljantin! Epik!” objavljen je u novembru 2016. na Youtubeu i Bandcampu.

Seljačka Buna svira samoproklamovani žanr agro-metal, gde je reč “agro” ima tri različita značenja – “agrikultura” (kao poljoprivreda, naglašavajući povezanost sa majkom zemljom i duhom seljaka-mučenika), “agresija” (naglašavajući energičnost njihove muzike, kao i pozivanje na bunt, otpor i konstantnu borbu koje u svojoj muzici propovedaju) i “agro” kao univerzalni znak za skretanje pažnje na sebe iz World of Warcrafta i ostalih MMORPG-ova, ističući njihove (nikad dovoljno usahle) štreberske korene.

U muzici Seljačke Bune dominira metal zvuk sa primesama klasičnog rocka, bluza i etna. Tekstovi su mahom humoristički, sa satiričnom crtom i blagom kritikom trenutnog stanja u državi i svetu. Bave se temama ljubavi, religije, narodne epike, te rock i pop stereotipa.

Svirka u Elektropioniru počinje u 20:00 časova, a ulaznice možete da nabavite po ceni od 300 dinata u kafeu Šikarica (Skadarska 22).

Previous post

Trebalo je 12 godina da se otkrije prava istina... Nirvana, Beck, Soundgarden, Elton Džon, R.E.M. Slejer... izgubili mastere albuma u požaru u Universalu 2008.

Next post

Priča o ljubavi, ponekad ne udavi... Coldplay predstavio video singl "Cry Cry Cry"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *