Hardkor Dan žena u Elektropioniru… Drage dame, čekaju vas Deez Nuts, Brat i Mind Prison

0
175
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Deez Nuts, četvrti put stižu u našu zemlju, ali prvi put u Beograd i to u nedelju, 8. marta u klubu Elektropionir.

Ovaj australijski sastav nastao je 2007. godine posle raspada poznatog metalkor benda I Kill The Prom Queen.

Frontmen Deez Nutsa, JJ Piters, tada bubnjar IKTPQ, formirao je novi bend koji u svom zvuku meša hip hop i hardkor u vrhunski blend zabave, gruvi muzike i pozitivnih mentalnih stavova – evo već 13. godina.

Dva-tri puta godišnje odlaze na turneje, a Comeback Kid, Lionheart, Obey the Brave, Terror, Stick To Your Guns, Architects, The Ghost Inside, Madball, First Blood, Nasty, Suicide Silence, Stray From The Path… samo su neki od bendova sa kojima su delili dobro i loše na zajedničkim nastupima.

Deez Nuts/Photo: facebook@deeznutshardcore
Deez Nuts/Photo: facebook@deeznutshardcore

Deez Nuts do sada je objavio šest studijskih albuma, dva EP izdanja, jednu kompilaciju i onaj čuveni demo iz 2007. gde je JJ sam sve odsvirao i otpevao.

U Beograd dolaze u okviru promo turneje aktuelnog albuma pod nazivom “You Got Me Fucked Up” (sa upečatljivim thrash smajlilem na omotu).

Fun fact, dizajn postera za ovu turneju je radio upravo neko iz Srbije.

Koncerti ovog benda su prave hardkor žurke pod DTD (Drunk Till Death), jer JJ i ekipa prenose energiju i poruku u lice i dižu ceo klub na noge tokom svojih nastupa.

Može se reći da su prethodni koncerti u Srbiji nekako prošli “stidljivo”, što zbog veličine prostora u kome su nastupali, što zbog veličine događaja.

Ovoga puta Deez Nuts će imati punu pažnju domaćih fanova u prostoru taman skockanom za koncerte ovog tipa.

Brat/ Photo: AleX
Brat/ Photo: AleX

Lokalna podrška biće bendovi Brat iz Užica i Mind Prison iz Kragujevca koji će dobrano zagrejati publiku pred headlinere večeri.

Brat je poznat po stavu da je ekipa iznad svega, imaju i snažnu i nažalost tragičnu istoriju koja im je ovaj princip urezala kako u srcu tako i u muzici. Nisu najmoderniji bend na sceni, ali su iskreni, prosti i rasturaju uživo.

Njihov album “Imamo li problem?” (2018) će vas prošetati kroz NYHC vajb 90ih sa dosta referenci na njihov rodni kraj.

Bend je osnovan 2014. godine. Do sada su nastupali su na velikom broju festivala u zemlji i regionu od kojih su najznačajniji: finale 50. jubilarne Zaječarske Gitarijade, polufinale Demofesta u Banjaluci, kao i učestvovanje na festivalima HillsUp, Park fest, Rock in Niš…

Članovi benda su: Ivan Radović (vokal), Žarko Jovanovic (gitara), Luka Jelisavčić (bubnjevi), Nemanja Ilić (gitara) i Srećko Borčić (bass).

Sa druge strane, Mind Prison ima malo new school talasa u svom nastupu, ali u dozi koja je priječljiva i tvrdom jezgru hardkor scene, te i dalje sirovi, puni two-step i “brzak” deonica.

Iako su mlađi brat Brata, itekako imaju bitnu ulogu na aktuelnoj underground sceni u Srbiji. Oba benda su ekipa i, osim odlične svirke, ni dobre atmosfere neće nedostajati.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime