Home»Muzika»KONTAKT 2020… Beograd u martu tradicionalno postaje grad muzike

KONTAKT 2020… Beograd u martu tradicionalno postaje grad muzike

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Kontakt)
Photo: Promo (Kontakt)

Kontakt je od ove godine član (i jedini predstavnik Srbije) Innovation Network of European Showcases, mreže u okviru koje sarađuje 19 evropskih showcase konferencija i festivala.

Kontakt 2020 će se održati od 18. do 21. marta 2020. godine na više lokacija širom Beograda pretvarajući ga u grad muzike.

Marsh Open Space, SubBeerni Centar, Elektropionir, Kombank dvorana, Hala sportova “Ranko Žeravica”, Zaokret, Sprat, Drugstore, klub Fest – lokacije su na kojima će se odvijati glavni programi.

Kontakt/ Photo: Promo
Kontakt/ Photo: Promo

Na četvrtom izdanju Kontakta paralelno će biti zastupljene dve teme:
– Glavna tema konferencijskog dela je Creating music business
– Muzički program je u znaku obeležavanja 40 godina Novog talasa.

Električni orgazam, Al Rok Fest/Photo: AleX
Električni orgazam, Al Rok Fest/Photo: AleX

Električni orgazam, najstariji aktivni beogradski novotalasni bend, proslaviće 40. rođendan u Kombank dvorani 19. marta upravo u okviru Kontakta.

U Hali sportova “Ranko Žeravica”, 20. marta biće održan koncert “Za Koju”, za brži oporavak frontmena benda Disciplin A Kitschme.

Dam kasnije, 21. marta u klubu Drugstore, priprema se nešto drugačija proslava jugoslovenske new wave epohe uz bendove Paraf, Obojeni program i Artan Lili, a Letu Štuke iste večeri će prvi put nastupiti u klubu SubBeerni centar.

Photo: Promo (Kontakt)
Photo: Promo (Kontakt)

U poslednje tri godine, Kontakt je ugostio više od 300 profesionalaca iz oblasti muzike i muzičkog biznisa, 25.000 posetilaca, više od 200 akreditovanih novinara iz celog regiona, a samo prošle godine izašlo je oko 400 objava u medijima, što pokazuje iz godine u godinu veliko interesovanje i publike i muzičkih radnika  i medija za ovakvom vrstom manifestacije.

Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu.

Cilj Kontakta je, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.

Previous post

"Nama ostaje samo punk!"... NBG vas poziva na promocija albuma 27. februara u Multimedia Music Record Store

Next post

Dejan Cukić i Spori ritam bend 11. aprila u Kombank dvorani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *