Home»Muzika»Festov Demo Fest #2… Ulje i Black Dot 16. februara u klubu Fest

Festov Demo Fest #2… Ulje i Black Dot 16. februara u klubu Fest

4
Shares
Pinterest Google+
Photo/ Promo
Photo/ Promo

Sedmo kvalifikaciono veče Festovog Demo Festa #2 održaće se 16. februara u zemunskom klubu Fest, a nastupiće bendovi Ulje i Black Dot.

Ulje/ Photo: Facebook @uljeband
Ulje/ Photo: Facebook @uljeband

Ulje je rock sastav koji je nastao u oktobru 2019. u Kruševcu. Članovi benda su: Saša Ognjanović (ex – Scarps, ex – Katabazija, ex – Yoda Ben Hur, Ludwig Ludwig), Tomislav Ilić (ex – ZAA), Ivica Luković (ex – Crveni karton) i Tomislav Toni Mihajlović koji je autor svih tekstova.

Bend je učestvovao na finalnoj večeri BARF festivala (decembar 2019, Dom omladine Beograda) gde je osvojio specijalnu nagradu izdavačke kuće RnR Records.

Black Dot/ Photo: Facebook @blackdotmladenovac
Black Dot/ Photo: Facebook @blackdotmladenovac

Black Dot je rok grupa nastala u Mladenovcu 2017. godine. Glavna muzička ideja ovog sastava je stvoriti sintezu žanrova koja će u isto vreme vratiti rokenrol njegovim korenima i postaviti ga u postmodrni kontekst.

Članovi benda su: Boris Jekić (vokal, gitara), Mijat Kostić (gitara), Miloš Lekić (bas gitara) i Stefan Vićovac (bubnjevi).

Kvalifikacione večeri Festovog Demo Festa održavaće se u klubu Fest svake nedelje od 19:00 do 22:00 časa u toku januara i februara.

Svake nedelje nastupiće po tri benda, najbolji po mišljenju žirija i publike ulaze u polufinala, a zatim i finale koje će biti održano u martu.

Najbolje bendove čekaju vredne nagrade:

I nagrada: Vaučer u vrednosti od 600 evra za kupovinu u prodavnici “Marić muzički instrumenti”/ direktan plasman u kvalifikaciona takmičenja Bunt rok festivala

II nagrada: Vaučer u vrednosti od 400 evra za kupovinu u prodavnici “Marić muzički instrumenti“

III nagrada: snimanje jedne pesme u King Oliver Music studiju Ivana Srdanovića/ besplatan set up instrumenata u Guitar Service Belgrade

IV nagrada: (nagrada publike): nastup na Rock Village festivalu u Banatskom Sokolcu 2020. godine

 

Previous post

"12 gnevnih filmova“... Filmske tribine u Domu omladine Beograda

Next post

Josipa sutra sa Beograđanima slavi 70. rođendan u Sava Centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *