Home»Muzika»“20 Godina Buke – Probijanje Zida Predrasuda”… UG Rođen Negde Dole slavi jubilej uz Izložbu i koncert benda Lord Bishop Rocks 28. februara u Svilajncu

“20 Godina Buke – Probijanje Zida Predrasuda”… UG Rođen Negde Dole slavi jubilej uz Izložbu i koncert benda Lord Bishop Rocks 28. februara u Svilajncu

8
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (UG Rođen negde dole)
Photo: Promo (UG Rođen negde dole)

Udruženje građana Rođen Negde Dole slavi jubilej – 20 godina rada i u saradnji sa Centrom za Kulturu, a pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac, organizuje jedinstven kulturni događaj.

U petak, 28. februara u okviru projekta “Za Korak Bliže” u prostorijama Centra za Kulturu biće otvorena izložba fotografija i održaće se koncert benda Lord Bishop Rocks.

Izložba “20 Godina Buke – Probijanje Zida Predrasuda” predstavlja retrospektivu rada udruženja, a u okviru nje će biti izložene fotografije sa koncerata koje je ovo udruženje organizovalo u proteklih 20 godina u Svilajncu.

Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official
Lord Bishop Rocks/ Photo: Facebook @lordbishoprocks.official

Pored izložbe održaće se rok koncert grupe Lord Bishop Rocks koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Lokalna podrška je Sefrango OMB.

Udruženje građana “Rođen negde dole“ osnovala je grupa entuzijasta, zaljubljenika u alternativnu rok muziku u želji da ovaj segment društvenog i kulturnog života pokrenu u svojoj lokalnoj zajednici.

Od prvog koncerta koji je održan 22. januara 2000. do danas organizovano je oko 70 nastupa.

U Svilajncu su ugostili rok grupe iz 17 zemalja sa četiri kontinenta – Rusija, Velika Britanija, Italija, Grčka, Švajcarska, Mađarska, Nemačka, Meksiko, Francuska, Farska ostrva, Brazil, SAD, Australija, Urugvaj, Hrvatska, Slovenija.

Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo (UG Rođen negde dole)
Lord Bishop Rocks/ Photo: Promo (UG Rođen negde dole)

Lord Bishop svoju karijeru je počeo 1991. godine u rodnom Bronksu svirajući u grupi Total Sexual Freedom.

Sa ovim bendom je za četiri godine održao više od 800 koncerata, svirajući po mnogim klubovima i barovima širom Amerike.

Godine 1995. preselio se u Evropu i sa tadašnjim bendom Rockadelic Kings, svirao svuda gde ima bilo kakvih uslova da se organizuje koncert.

Krajem devedesetih naziv benda je promenjen u Lord Bishop Rocks. Fuzija hard roka, koji se meša sa fankom, bluzom, reggeom i pankom, stvara njihov originalan zvuk, koji oni zovu – Hendrixian Motör Funk. Ovo će biti drugo gostovanje benda Lord Bishop Rocks u Svilajncu.

U okviru balkanske turneje tokom koje je obišao zemlje regiona – Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju u junu 2018. svirao je i u Svilajncu.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 19:30, dok će koncert gostiju iz Njujorka početi u 21:00 čas. Lokalna podrška je Sefrango OMB, dok je ulaz za oba dešavanja slobodan.

Previous post

Džulijan Marli u Nišu... Sin legende reggae muzike zatvara Nišvil

Next post

Kikindski bend DrvoTruo predstavio spot za pesmu "Učini to za mene"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *