Home»Film»Povratak velikog nevernika… Evo zašto je Eminem nastupio na dodeli Oskara, 17 godina pošto ga je osvojio

Povratak velikog nevernika… Evo zašto je Eminem nastupio na dodeli Oskara, 17 godina pošto ga je osvojio

4
Shares
Pinterest Google+
Eminem/Photo: YouTube printscreen
Eminem/Photo: YouTube printscreen

Kada je Eminem usred dodele Oskara izašao na scenu i počeo da repuje svoju pesmu “Loose Yourself”, mnogi su ostali u čudu. Zašto Eminem i zašto ova pesma, koja je pre 17 godina osvojila Oskara za najbolju pisanu za film?

Preko pitanja se, doduše, vrlo brzo prešlo kada su se okupljeni na ceremoniji prisetili koliko je ovo dobra pesma i koliko lako slušaoca ponese. Reper je završio nastup ovacijama, a nakon dodele nagrada konačno objasnio zašto je uopšte bio tu, prenosi Telegraf.rs.

– Zato što nisam bio na dodeli Oskara kada sam ga sam osvojio 2003. godine. Palo mi je na pamet, pošto nisam imao šansu da nastupim tada, možda bi bilo kul da to uradim sad – rekao je on za Variety.

“Loose Yourself” bila je naslovna numera filma “Osam milja”, polu-autobiografskog ostvarenja u kome je Eminem igrao glavnu ulogu.

– Tada nisam verovao da ima ikakve šanse da pobedim. Samo nekoliko nedelja ranije smo izveli ovu pesmu na dodeli Gremija sa Roots i smatrali smo da nije dobra ideja da se ponovimo.

– Takođe, mlađi ja verovao je da to nije tip ceremonije na kome bi mene razumeli. A onda sam saznao da sam pobedio. “To je nemoguće!”, rekao sam. To mi je pokazalo koliko je stvarna i autentična ova nagrada – ni ne pojaviš se, a opet pobediš. To je po meni vrlo stvarno – kazao je on.

Ova godina je, po njemu, bila dobra da nastupi na Oskaru, jer je nedavno izdao album “Music to Be Murdered By” (koji, inače, kritičari nisu pozitivno ocenili).

Dok je publika na Oskaru ustala da đuska uz ovu pesmu i repuje sa Eminemom, kamera je u jednom trenutku uhvatila izraz lica Martina Skorsezea. Delovalo je da se proslavljeni reditelj, koji je inače bio jedan od nominovanih ove godine, užasno dosađuje nastupom, što su, naravno, društvene mreže jedva dočekale.

 

 

 

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Tvrđava će proključati već od prvog dana... DJ Snake otvara Exit 2.0

Next post

Lajl Mejs, džez pijanista i suosnivač Pat Metheny Group, preminuo u 66. godini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *