Home»Film»Priča o rok odmetniku s dušom pesnika… Džoni Dep producent filma o kultnom irskom pankeru

Priča o rok odmetniku s dušom pesnika… Džoni Dep producent filma o kultnom irskom pankeru

5
Shares
Pinterest Google+
Džoni Dep/Photo: facebook@hollywoodvampires
Džoni Dep/Photo: [email protected]

Džoni Dep biće producent dokumentarnog filma o Šejnu MekGouanu, muzičaru i pesniku, koji je najpoznatiji kao nekadašnji pevač grupe The Pogues, poznatoj po hitovima “Fairytale Of New York” i “Dirty Old Town”.

Naziv ovog dokumentarca je “Shane” a režira će ga Džulijan Templ.

– Poznajem Šejna 30 godina i čast mi je da produciram film o svom prijatelju i jednom od najvažnijih umetnika i pesnika 20. veka – izjavio je Dep.

U filmu će se koristiti do sada nepoznati snimci iz privatne arhive Džulijana Templa, učestvovaće MekGouanovi saradnici, umetnici i članovi njegove porodice, a sve kako bi film otkrio Šejnovu istinsku punk i pesničku prirodu, što je kulminiralo prilikom proslave njegovog 60. rođendana prilikom kojeg su se okupili brojni glumci, pevači i rokenrol odmetnici.

– Snimiti film o Šejnu nije najlakša stvar na svetu. Može da se uporedi sa filmovima koje je snimao Dejvid Atenborou. Postavite kameru kao zamku i onda čekate i čekate, nadajući se da će jednog dana snežni leopard upasti u zamku. Kada na trenutak ulovite jedinstvenu snagu Šonovoe posebnosti shvatićete da je sve to bilo vredno truda – izjavio je reditelj Džulijan Templ.

Film će biti predstavljen na predstojećem filmskom festivalu u Berlinu, a prava na prodaju filma širom sveta ima britanska kompanija Hanway. Gabrijela Stjuart iz kompanije Hanway izjavila je

– Šejn je imao san da prenese irsku muziku na sledeće generacije i na svet. U tome je bio zaista uspešan i svrha je ispunjena. Utkan u dokumentarac, Templ uspeva da oživi Šejnove stihove i poveže vas s čovekom koji je prikazao dušu Irca ljudima širom sveta.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Umesto da ređa cool pesme, ona ređa - budalaštine... Erika Badu prodaje štapiće s mirisom svoje vagine

Next post

Atom Akademiju obojili u zeleno... Bili smo na rođendanskoj svirci Cassidy’s Brewery

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *