Home»Muzika»Homeland»Prvi korak prema novom albumu… Petrovački Art Diler objavio novu pesmu i spot “Daljine”

Prvi korak prema novom albumu… Petrovački Art Diler objavio novu pesmu i spot “Daljine”

5
Shares
Pinterest Google+
Art Diler/ Photo: Saša Simić Sima
Art Diler/ Photo: Saša Simić Sima

Energična balada “Daljine”, najnoviji je projekat četvorke Art Diler iz Petrovca na Mlavi, koja je prošle godine proslavila deceniju od izaska u više kategorija nagradivanog debi albuma “Miris jeseni” (PGP RTS, 2009). I u novoj pesmi reč je o prepoznatljivom Art Diler zvuku, a ljubav kao neiscrpna umetnička inspiracija i ovog puta im je bila lajtmotiv.

Podsećanja radi, Art Diler se ubrzo nakon osnivanja, pre skoro deceniju i po, profilisao kao jedan od najperspektivnijih bendova u Srbiji i regionu, čemu u prilog govori i činjenica da je naslovna numera, kasnije objavljenog, debi albuma “Miris jeseni” u svojoj demo verziji izabrana od strane slušaoca za hit godine Radio Beograda 202. Po izlasku albuma etiketu jednog od najboljih mladih bendova grupa je potvrdila aktivnom turnejom koja je obuhvatila na desetine samostalnih i festivalskih nastupa u Srbiji i inostranstvu.

Art Diler/ Photo: Facebook @ArtDilerofficialpage
Art Diler/ Photo: Facebook @ArtDilerofficialpage

Prateći svetske trendove i Art Diler je posle prvog albuma objavio nekoliko vrlo uspešnih singlova i spotova, ali članovi ističu da im je ipak želja da celokupnu priču zaokruže novim albumom. Produkciju video spota potpisuje Mravac produkcija, dok su za audio produkciju bili zaduženi Art Diler i Ivan Radosavljević – Rale.

– Sve su se kockice složile i sve je išlo lako sa ovom numerom. Saradnici su isti kao i za prethodno singl “Na ovaj dan” (Lampshade media 2017.) koji je odlično prošao kod publike. Idemo dalje. Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na projektu, Dragani Živkovič za emotivnu plesnu koreografiju i Igoru Mravcu, koji je sve dobro iskadrirao. Baš smo zadovoljni uradenim poslom. Art Diler ima stav “kvalitet, pre nego kvantitet” pa iz tog razloga možda ređe obradujemo publiku novim pesmama, ali ih svakako obradujemo kvalitetom našeg autorskog rada. Svirački smo aktivni i očekujemo dobru sviračku sezonu ove godine – rekao je Marko Veljković, klavijaturista benda.

Pogledajte spot za “Daljine”:

Previous post

Ulepšavanje dana... Pussycat Dolls posle 11 godina objavile spot, zvuk možete da ostavite, a i ne morate...

Next post

Ako ne slušate sebe, poslušajte šta Al Paćino ima da kaže o izdaji...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *