Musicology Barcaffè Sessions… Džošua Redman 19. i 20. marta klubu Bitefartcafe

0
38
Džošua Redman/ Photo: Michael Wilson
Džošua Redman/ Photo: Michael Wilson

Jedan od najpriznatijih i najharizmatičnijih džez saksofonista srednje generacije, Džošua Redman, održaće dva koncerta u klubu Bitefartcafe – 19. i 20. marta 2020. godine, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions.

Redman je učestvovao u velikom broju muzičkih projekata, sarađivajući sa imenima kao što su Bil Frisel, Herbi Henkok, Kvinsi Džons, B.B. King, Markus Miler…

Bio je dva puta nominovan za Grammy nagradu, osvojio je Thelonious Monk priznanje i neretko je dobijao najpozitivnije kritike u svetu džez muzike.

Džošua Redman/ Photo: Jay Blakesberg
Džošua Redman/ Photo: Jay Blakesberg

Džošua je u početku bio naklonjen nauci, a muzikom se bavio kao hobijem, odnosno sekundarnim pozivom.

Posle završetka studija na Harvardu, upisao je pravo na Univerzitetu Jejl, ali je odlučio da pauzira godinu dana i preselivši se u Njujork sa svojim prijateljima, našao se se gotovo iznenadno na njujorškoj džez sceni.

Odlučio je da ostane u Njujorku, sklopio ugovor sa kompanijom Warner Bros i objavio svoj prvi album 1993. godine.

Izdavši “Spirit of the Moment”, “Freedom of the Groove” i “Timeless Times”, Redman se pozicionirao kao jedan od najkonzistentnijih uspešnih džez lidera današnjice, dodavši sopran i alto saksofon u svoj instrumentalni arsenal:
– Džez je muzika iznenađenja; muzika spontanosti. Verujem da džez muzičari žive – Znam da ja živim – za to da budu iznenađeni, ne znajući šta sledi. Sve se svodi na pronalaženje kreativnih, originalnih muzičara.

Redman je do sada objavio 20 albuma za neke od najistaknutijih izdavačkih kuća, kao što su Warner Bros i Nonesuch.

Trenutno nastupa sa svojim kvartetom, koji čine Aaron Goldberg, Reuben Rogers i Gregory Hutchinson. Ovaj izvrsni sastav će beogradska publika imati zadovoljstvo da čuje na serijalu Musicology Barcaffè Sessions, u klubu Bitefartcafe, 19. i 20. marta 2020. godine.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima DDTicketsa i Ticket Visiona.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime