Advokat Kornelove udovice promenio ploču: Nije važno ko je pesme napisao, već ko je vlasnik snimaka pronađenih na Krisovom kompjuteru (?!)

0
88
Oglasi
Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell
Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell

Viki Kornel, udovica Krisa Kornela koji se ubio 2017, kao što smo već pisali, tuži njegov bend zbog neobjavljenih pesama za koje tvrdi da pripadaju njoj kao nasledniku, a ne članovima grupe.

Soundgarden se okupio u aprilu 2017. i snimio nekoliko pesama u studiju, a Kornel je tada dao intervju u kojem je potvrdio da bend zajednički radi na novim numerama.

Udovica Krisa Kornela tužila Soundgarden: Ukrali su njegove neobjavljene pesme, a sada mi još i prete

Udovica jednog od najboljih vokala rokenrola tužila je bend tvrdeći da je samo njen suprug bio vlasnik sedam neobjavljenih pesama koje se nalaze na njegovom laptopu. Soundgarden tvrdi da je vlasništvo ravnomerno raspoređeno na članove benda.

– Tužno je što članovi benda nastavljaju da kaljaju Krisov ugled lažnim tvrdnjama, dok istovremeno njegovoj udovici i maloletnoj deci onemogućavaju pristup sredstvima koja im po zakonu pripadaju. Mi ne postavljamo pitanje ko je pesme napisao, već ko je vlasnik snimaka pronađenih na Krisovom kompjuteru – naveo je Vikin advokat Marti Singer.

Soundgarden odbacuje tvrdnje Krisove udovice i takođe navodi da se obratila pogrešnom sudu, na Floridi gde je Kris živeo, umesto u Sijetlu gde je “baza” benda.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime