40 godina postojanja Divlje jagode obeležile albumom “Jukebox”, a na njemu… sve pršti od nostalgije

0
72
Divlje jagode/ Photo: AleX
Divlje jagode/ Photo: AleX

Povodom 40 godina postojanja i rada na sceni, grupa Divlje jagode predstavila je novi studijski album koji nosi naziv “Jukebox”.

Kako su rekli članovi benda, ”Jukebox” je simbol njihovih početaka, prolaznosti vremena, ali i poruka kako nikad neće zaboraviti svoje stare hitove i članove benda.

Shodno tome, na albumu su ugostili nekadašnje članove Tonija Jankovića, Mladena Vojičića Tifu, Sanina Karića, Nenada Borića i Edina Šehovića Šehu koji zajedno s Divljim jagodama slave 40 godina postojanja.

Jukebox, cover
Jukebox, cover

Ovim albumom pevač Toni Janković postaje punopravni član benda, a upravo je on deo potpuno nove pesme, naslovne ”Jukebox”. Muziku i aranžman potpisuje osnivač i gitarista Divljih jagoda Zele Lipovača, dok je tekst radio hitmejker Nenad Ninčević.

– Posle četiri najavna singla i skoro dve godine poštenog rada, novi studijski album pod nazivom ‘Jukebox’ je konačno tu. Koncepcija ovog albuma je bitno drugačija od prethodnih, a ideja za takav album došla je od vas, naših vernih fanova. Vi ste želeli da se, kao gosti, na albumu pojave mnogi svirači i pevači koji su prošli kroz Divlje Jagode i koji su ostavili neizbrisiv trag u pesmama i albumima na kojima su svirali, odnosno pevali. Naravno, bilo je nemoguće da ugostimo baš sve koji su za proteklih 40 godina prošli kroz bend, ali dobar deo njih se odazvao pozivu i pridružio snimanju jubilarnog albuma. Bilo je to nezaboravno druženje pa verujemo da smo barem deo atmosfere uspeli da prenesemo i na pesme koje su se našle na ovom albumu – poručili su članovi benda.

Produkciju spota potpisuju Retro Metro & John Doe Production, a režiju Pukovnik Dabrov. Glavna akterika spota Anđela Popić predstavlja pripadnicu mlade generacije koja na jukeboxu izabere Divlje jagode, a potom joj se pridružuje Janković i priča priču o jednom od najvećih bendova naših prostora.

Osim naslovne, “Jukebox”, na albumu su i nove pesme “Virtuelni svijet” i “Dug je bio put”, na kojoj se Divljim jagodama pridružio popularni reper Stoka, kao i instrumentalna obrada čuvene Betovenove kompozicije “Za Elizu”.

“Jukebox” Divljih jagoda od danas je u prodaji u izdanju Croatia Recordsa.

HL/Izvor: klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime