Home»Muzika»Dve izjave Pet Shop Boysa o kojima se priča… 1: Pretvarali smo se da smo rock bend, 2: Treba zabraniti akustičnu gitaru

Dve izjave Pet Shop Boysa o kojima se priča… 1: Pretvarali smo se da smo rock bend, 2: Treba zabraniti akustičnu gitaru

4
Shares
Pinterest Google+
Pet Shop Boys/Photo: facebook@petshopboys
Pet Shop Boys/Photo: [email protected]

Novi album Pet Shop Boysa je, kažu, treći u trilogiji. “Hotspot” prati album “Elektric” iz 2013. i “Super” iz 2016. godine – prati saradnju s producentom Stjuartom Prajsom, sve primere povratka dueta u “elektronsko puritanstvo” nakon niza albuma gde su se se, kako Nil Tenant kaže, različito “pretvarali da su rok bend”.

To je bila tvoja velika ideja, biti star – kaže Tenant klimnuvši glavom svom kolegi Krisu Lovu, koji sedi pored njega na sofi u kancelariji diskografske kuće u gradu Londonu.

– Objasnio je to našoj menadžerki i ona je bila potpuno “ushićena”. Izgledala je totalmo užasnuto.

Vredno je napomenuti da su poslednjih godina Pet Shop Boys napisali i partiture za Ajzeštajnov nemi film “Oklošnjača Potemkin” iz 1925. godine i balet zasnovan na bajci Hansa Kristijana Andersena (Najneverovatnija stvar iz 2011. godine), kao i za premijeru “Čovek iz budućnosti”.

U skladu sa ovom pozadinom, trilogija Electric/Super/Hotspot izgleda kao povratak onome što biste mogli nazvati osnovama Pet Shop Boysa. Karijeru su započeli 1984. godine, ali se kako piše The Guardian, ipak, mnogo toga promenilo od tada. Kao prvo, Pet Shop Boys prodali su više od 100 miliona ploča.

Kada se razgovor sa ovim bendom, okrenuo ka trenutnom usponu post Ed Širanovskih trubadura, Tenant je jasno sugerisao:

– Mislim da bi akustična gitara, zapravo, trebalo da bude biti zabranjena.

HL/Izvor: The Guardian

 

Previous post

Josipa Lisac: Danas je sve u vrhunskoj produkciji, ali prava pesma je ona koju možeš da otpevaš sam, u sobi, bez muzike...

Next post

Beli sa hard core politike prešao na hard core rap... Njegov El Pre3idente poziva - "Krenite na čiku"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *