Home»Muzika»Underground eksplozija… Popečitelji 22. februara u klubu Bluz I Pivo

Underground eksplozija… Popečitelji 22. februara u klubu Bluz I Pivo

4
Shares
Pinterest Google+
Popečitelji/Photo: John Wolfrik, promo
Popečitelji/Photo: John Wolfrik, promo

Sastav Popečitelji, prvi beogradski koncert u ovoj godini održaće u subotu, 22. februara u klubu Bluz I Pivo (Cetinjska 15).

Popečitelje su osnovali Saša i Goran Furunović  još 1995. godine u Prištini. U to vreme bend je zbog svojih energičnih nastupa predstavljao specifičnu pojavu na prištinskoj sceni svirajući bučnu mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…).

Po završetku bombardovanja, Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo i nastavljaju sa istraživanjem i negovanjem originalnog muzičkog stila.

Zahvaljujući brojnim nastupima u ovim gradovima, ali i u Beogradu, ubrzo su postali svojevrsna andergraund atrakcija i potvrdili epitet eksplozivnog benda i nezaustavljive koncertne atrakcije.

Takav status doveo je do toga da su nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003), kao i bendu NoMeansNo (2005).

Popečitelji/Photo: John Wolfrik, promo
Popečitelji/Photo: John Wolfrik, promo

Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na mnogim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ciechanov, Węgorzewo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent).

Od osnivanja do danas, Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji – raduju se svakom direktnom kontaktu sa publikom i ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Ako nam ne verujete, svratite 22. septembra do kluba Bluz I Pivo. Očekuje se žestoka svirka jednog od naših najoriginalnijih i najčuvenijih bendova koji ove godine obeležava jubilej povodom 25 godina postojanja.

Koncert počinje oko 21:30, a cena ulaznice iznosi 500 dinara i biće dostupne na ulazu u klub, na veče koncerta.

Previous post

Gibson i Glover stavljaju značke posle 22 godine... Verovali ili ne, snima se peti nastavak "Smrtonosnog oružja"

Next post

Zlatni suncokret... Nagrada za najbolju knjigu na srpskom jeziku Tanji Stupar Trifunović

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *