Home»Muzika»DJ World»RETROSPEKTAKL 2020… Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike

RETROSPEKTAKL 2020… Marko Nastić pravi revijalni skup domaće scene elektronske muzike

4
Shares
Pinterest Google+
Retrospektakl/ Photo: Promo
Retrospektakl/ Photo: Promo

Posle sjajnih reakcija na prvu Retrospektakl žurku, Marko Nastić odlučio je da od ovog projekta napravi godišnji događaj.

Retrospektakl 2020 biće održan 23. maja u Hangaru Luke Beograd i na njemu će se okupiti disk džokeji koji su stvorili našu elektronsku scenu.

Pilot izdanje Retrospektakl žurke dogodilo se 2018. i nadmašilo je sva očekivanja. Ovaj događaj je posetilo više od 7000 ljudi, a ostao je upamćen po dobrom vajbu upotpunjenom jedinstvenom muzičkom strukturom gde su se smenjivali neki od najvećih hitova elektronske muzike, koji su obeležili 20 muzičkih godina iza nas.

Retrospektakl je okupio čitavu domaću elektronsku scenu, na bini i na podijumu, i podsetio nas šta je dobar klabing.

To je bila zaista jedinstvena prilika da vidimo di džejeve i publiku različitih generacija koje povezuje ista pasija – sjajna elektronska muzika.

Upravo zato najpoznatiji domaći di džej Marko Nastić odlučio je da ovaj koncept pretvori u godišnji događaj i ponudi publici priliku da u toku jedne večeri sluša isključivo domaće artiste, kao i muziku na kojoj su odrastali.

Marko Nastić/ Photo: Bernard Bodo
Marko Nastić/ Photo: Bernard Bodo

Retrospektakl je jedan od najzanimljivijih konceptualnih događaja kada je u pitanju elektronska muzika, koncipiran u formi klabing vremeplova.

To nije klasičan rejv već jedinstveno muzičko putovanje koje počinje u 2020, a završava je u 1997. godini – kada je scena elektronke muzike kod nas tek počela da se razvija.

Ujedno, projekat pruža platformu domaćim di džejevima da pokažu svoja umeća pred velikom publikom. Marko Nastić već neko vreme apeluje na položaj domaćih umetnika na muzičkim festivalima širom zemlje – uvek dobijaju lošije termine u odnosu na strane izvođače.

Retrospektakl je zato idealno mesto da slušate naše taletnovane elektronske muzičare, upoznate se sa njihovim radom i provedete se kao nikad do sad.

Iskusni klaberi će bez dileme doživeti svojevrstan fashback koji evocira lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga.

Ukoliko ste bili na prethodnom izdanju – Retrospektakl 2020 obećava još bolju žurku, jaču enegriju i još više izvođača.

Previous post

Vratio se Sunshine... posle sedam godina objavili novi singl i spot, evo kako danas zvuče

Next post

Paolo Koeljo: Sa Kobijem Brajantom pisao sam zajedničku kjnjigu za decu, sada sam sve izbrisao, kad njega nema, nema više smisla...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *