Home»Pulse»Najave»Premijera predstave “Epska fantastika” u Domu omladine Beograda

Premijera predstave “Epska fantastika” u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Trideseta pozorišna premijera Studio Centra, predstava “Epska fantastika” biće odigrana u utorak, 28. i sredu, 29. januara u sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

Pomenuta predstava rađena je po autorskom tekstu našeg mladog dramaturga Đorđa Kosića.

Ovaj zanimljivi pozorišni komad govori  o (ne)razumevanju epske narodne poezije i približavanju iste mladima, ali i o odnosima među učenicima, toleranciji, razumevanju za potrebe druga ili drugarice do nas.

Kroz priču o učenicima jedne beogradske osnovne škole, koji su dobili od nastavnika zadatak da za dan škole naprave prirerdbu na temu epske narodne poezije, junaci u predstavi suočiće se sa problemom razumevanja i formom same epske poezije.

Na duhoviti način, likovi u predstavi, koji su tipski vrlo prepoznatljivi, pokušaće da svoje vršnjake zainteresuju za ovaj vid pesničkog izražavanja, koristeći moderne elemente kao alat za prepoznavanje i razumevanje događaja i problema.

Dok najuporniji među njima, mladi reditelj pokušava da svoje drugare motiviše na rad i pripremu predstave, otkrivaće se intimni problemi svakoga od njih, kao i loši odnosi koji im ne dozvoljavaju  da zajedno budu jedan uigran tim koji će proslavu dana škole privesti kraju.

Tokom proba, karte se otvaraju i od jedne sumorne i nezainteresovane grupe učenika, postaju tim koji je u stanju sve da izvede proslavu na originalan – njihov način.

Epska fantastika/ Photo: Promo
Epska fantastika/ Photo: Promo

Predstava “Epska fantastika” je duhovita i moderna priča o današnjim mladim generacijama.

Njihova želja i potreba da budu primećeni u društvu i da ostvare svoje mladalačke snove, kažu šta ih muči i u koga su zaljubljeni, jača je od ćutanja, nasilja, sujete, laži i interneta.

Zato pored osnovne teme, a to je epska narodna poezija, govorimo o današnjim odnosima među mladima, osećajima za onoga do nas, mogućnosti da u grupi budemo jači nego kada smo sami.

Predstava je namenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola, a ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 500 dinara.

Za grupne i školske posete obezbeđen je dodatni popust, a informacije o popustima dostupne su preko Studija Centar.

Epska fantastika/ Photo:Promo (Studio Centar/DOB)
Epska fantastika/ Photo: Promo (Studio Centar/DOB)
Previous post

Brzo, brže, Slim Šejdi... Eminem oborio rekord u brzini repovanja

Next post

Spajanje nespojivog... Sastav nemanja objavio debi album - "Tarot Funk"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.