Dubioza kolektiv predstavio spot za “Take My Job Away”… Gostujući vokal – Robby Megabyte ?

0
76
Dubioza kolektiv/ Photo: BF
Dubioza kolektiv/ Photo: BF

Spot za numeru “Take My Job Away” Dubioza kolektiva jutros je premijerno prikazan na njihovom YouTube kanalu. U spotu i pesmi se u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prvo napredno rešenje iz oblasti estradne robotike.

Pesma u kojoj gostuje Robby Megabyte govori o problemima nedostatka radne snage u našim krajevima izazvane nekontrolisanim migracijama ka zapadu, mogućim izlazima iz krize pomoću robotike, automatizacije i veštačke intelegencije ali i opasnostima i zamkama takvih tehnoloških rešenja.

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

– Zbog hroničnog nedostatka estradnih umetnika izazvanog masovnim odlivom mozgova na bauštele u zemljama zapadne Evrope, bili smo prinuđeni da prilikom traženja novih muzičara u Dubiozi kolektiv posegnemo za novim tehnologijama. Spojem naprednih rešenja iz oblasti robotike i veštačke intelegencije kreirali smo robota pomoću kog ćemo pokušati da nadomestimo nedostajuću estradnu radnu snagu.
Poslednjih nekoliko meseci intenzivno radimo na novim pesmama sa Robby Megabyteom, humanoidnim robotskim asistentom, koji je razvijen u Francuskoj, a sastavljen u BiH uz pomoć dva poslednja studenta elektrotehnike koji nisu emigrirali. Robby poseduje sve potrebne EU certifikate, a prošao je i rigorozne sigurnosne provere Državne agencije za napredne tehnologije pri Ministarstvu za civilne poslove Veća ministara BiH. Za sada smo jako zadovoljni rezultatima i planiramo da ga u budućnosti angažujemo kao punopravnog člana benda. Cilj nam je da vremenom sve članove benda zamenimo robotima, a da Bosnu i Hercegovinu pozicioniramo kao svetskog lidera u oblasti estradne robotike – poručili su iz Dubioze

A da li će robotizacija i veštačka inteligencija zauvek promeniti domaću estradnu scenu, ostaje da se vidi…

Photo: Promo
Photo: Promo

Inače, “Take My Job Away” najavljuje deveti studijski album Dubioza kolektiva koji nosi naslov #fakenews. Pesme na albumu na engleskom, španskom i francuskom jeziku su zbog skromnog poznavanja stranih jezika uglavnom napisane uz pomoć Google Translate prevodioca.

Na albumu osim Robby Megabytea, učestvuje impresivna lista gostujućih ne-robotskih umetnika poput Manu Chaoa, Earl Sixteena iz kultnog britanskog benda Dreadzone, Tome Fetermana iz francuskog Soviet Suprema, kao i meksički bend Los de Abajo.

Album je od danas dostupan na svim digitalnim platformama, a kao CD izdanje u prodaji će se naći početkom februara (Menart). Izdanje, kao što je bio slučaj i sa prethodnim albumima Dubioza kolektiv, možete besplatno preuzeti na web stranici www.dubioza.org.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime