Ovo možda niste znali… Ara Malikian, genije na violini, karijeru je započeo – u Beogradu, a sada se vraća u “svoj” grad…

0
95
Ara Malikian/Photo: Rodrigo Mena
Ara Malikian/Photo: Rodrigo Mena

Ara Malikian, jedan od najvećih violinista današnjice i zvezda sa svetskom karijerom, svoje internacionalne uspehe počeo je u Beogradu.

Malo ljudi zna da je Ara u martu 1991. godine na takmičenju koje je organizovala Muzička omladina Beograda osvojio nagradu publike. Tada vrlo mlad violinista oduševio je sve prisutne i zasluženo osvojio “Zlatnu harfu”, kako se tada zvala nagrada.

Danas ovog  svetski  priznatog umetnika često  predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Ara izvodi klasiku u kombinaciji sa muzikom za tango i flamenko. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture.

Ara Malikian/Photo: Rodrigo Mena
Ara Malikian/Photo: Rodrigo Mena

Trenutno je na svetskoj turneji “Royal garage” na kojoj predstavlja svoj istoimeni album. Ova turneja je obuhvatila najvažnije svetske prestonice u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim salama i pozorištima -London, Pariz, Njujork, Moskva, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Lima, Meksiko siti, Peking, Hong Kong, Madrid, Berlin i, naravno, Beograd…

Ara Malikian, nastupiće u Beogradu u Sava Centru 14. marta 2020. godine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime