Home»Muzika»Mala škola bontona… Klinci uz The Bestbeat na Kolarcu učili kako se slušaju Bitlsi

Mala škola bontona… Klinci uz The Bestbeat na Kolarcu učili kako se slušaju Bitlsi

4
Shares
Pinterest Google+

U subotu, 25. januara u okviru ciklusa “Mala škola bontona”, u Kolarčevoj zadužbini nastupio je The Bestbeat, The Beatles tribute band, 

Program “Kako se slušaju Bitlsi”, već po traiciji, organizovao je Centar za muziku Zadužbine Ilije M. Kolarca, u okviru ciklusa “Kako se sluša koncert/Mala škola bontona” namenjenog najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Miloš Milovanović/ Photo: AleX
Miloš Milovanović/ Photo: AleX

Voditelj ovog jedinstvenog programa bio je Miloš Milovanović, po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice, koji je na vrlo specifičan i originalan način proveo klince kroz ovaj program.

Pored priče o “liverpulskim bubama” mališani su imali priliku i da saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine ali i da nauče kako se treba ponašati na koncertu u jednoj ustanovi kulture – kada se i zašto aplaudira, kada se peva, vrišti, đuska…  a kada je počeo koncert benda The Bestbeat, beogradski klinci su pokazali da su zapamtili “kako se slušaju Bitlsi”.

The Bestbeat/ Photo: AleXa
The Bestbeat/ Photo: AleX

Sastav The Bestbeat, oformljen još 2005. godine, uvršten je među 30 najboljih tribute bendova čuvenih Bitlsa.

The Bestbeat čine: Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Makartni, Marko Ćalić kao Džordž Harison i Vitomir Milićević kao Ringo Star.

Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima, ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio se u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.

Previous post

Da li se ispalio ili ne? Bred Pit odbio "Matrix" da bi snimio "Fight Club"

Next post

Nema sumnje, smeši mu se Oskar... Film "1917" Sema Mendeza dobitnik američke nagrade DGA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *