Ekipa koja zna svoj cilj… Pale Origins predstavili singl i spot za “Deathbreather” kojima najavljuju debi album

0
75
Pale Origins/Photo by Maria Tangerin
Pale Origins/Photo by Maria Tangerin

Zagrebački metalcore bend Pale Origins objavio je drugi singl i spot s predstojećeg debi albuma “Shoganai” koji će se pojaviti 20.  aprila.

Posle uspešne premijere spota za “Tension” u maju prošle godine, Pale Origins potvrdili su iznova predanost svom radu objavom novog singla “Deathbreather”.

Pale Origins je moderni petočlani metal bend nastao 2016. posle višegodišnjeg poznanstva i druženja svojih članova. Kako svi dele ljubav prema muzici, a bili su i još uvek jesu članovi nekih drugih bendova i projekata, bilo je pitanje vremena kada će ih prijateljstvo naterati da se upuste u zajedničku priču.

[accordion title=’Pale Origin su…’]

Pale Origins/Photo by Maria Tangerin
Pale Origins/Photo by Maria Tangerin

Ivan Jovičić – vokal, Dario Hustić – gitara/vokal, Josip Pilipić – gitara, Adrian Jug – bas gitara, Sven Adanic – bubnjevi[/accordion]

Krajem godine 2016.  objavljuju prvi EP “Embers” koji su promovisali nastupima u Hrvatskoj, što uključuje i nastup na zagrebačkom VALLHALA festivalu u maju 2017, a na leto te godine bend je nastupio i na jednom od najvećih demo takmičenja u regionu, banjalučkom Demofestu. U finalu festivala svirali su pred 6.000 ljudi i za svoj nastup dobili ovacije publike i poštovanje žirija. Iako nisu osvojili prvo mjesto, njihov basista je dobio priznanje kao najbolji basista na festivalu. Krajem 2017. i tokom 2018. godine odsvirali su dve turneje u jugoistočnoj Evropi  i u tom operiodu je počeo da se definiše identitet benda kao jedinstvo njegovih članova u predstavljanju svoje vizije modernog metala najširoj publici.

Ono što se ekipi iz Zagreba mora priznati su odlična, snažna i uvežbana svirka, vrhunski spot koji su uradili za “Deathbreather” i, zašto ne pomenuti, već vrlo profesionalan odnos prema medijima što mladim bendovimačesto nedostaje.

Pogledajte spot za “Deathbreather”.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime