Home»Film»Možete da verujete ili ne, ali tako je… Autorka muzike za “Džokera” je prva žena koja bi mogla da spoji Zlatni globus i Oskara u ovoj kategoriji

Možete da verujete ili ne, ali tako je… Autorka muzike za “Džokera” je prva žena koja bi mogla da spoji Zlatni globus i Oskara u ovoj kategoriji

4
Shares
Pinterest Google+
Hildur Gudnadotir /Photo: YouTube printscreen
Hildur Gudnadotir /Photo: YouTube printscreen

Islandska kompozitorka Hildur Gudnadotir prva je žena koja je samostalno komponovala muziku za film i za to dobila Zlatni globus, a potom ušla u najuži izbor za Oskara u toj kategoriji.

Gudnadotir (37), autorka muzike za film “Džoker”, živi veoma miran život u Berlinu, ali već je počela da se šeta crvenim tepisima, pošto je ovog vikenda dobila nagradu za najbolju filmsku muziku na dodeli nagrada SAG (Udruženje filmskih glumaca).

Ona je favorit za Oskara za filmsku muziku i mogla bi da bude prva žena kompozitor kojoj bi pripalo to priznanje, koje je kao kategorija uvršteno među Oskare 1947. godine. Samo sedam kompozitorki pre nje bilo je u nominacijama za ovu nagradum a do sada je 15 pripadnica lepšeg pola osvojilo Oskare za najolju originalnu pesmu.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Ozi Ozborn otkrio: Imam Parkinsonovu bolest, izvinite što vam ranije nisam rekao

Next post

Predstava "Čorba od kanarinca" 23. januara na sceni Kulturnog centra Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *