Home»Muzika»“Iz kapetanovog dnevnika”… Chui predstavio naslovni video singl s aktuelnog albuma

“Iz kapetanovog dnevnika”… Chui predstavio naslovni video singl s aktuelnog albuma

6
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Dancing Bear Radio)
Photo: Promo (Dancing Bear Radio)

Zagrebački džez/rok/elektronik bend Chui predstavio je novi video singl. Radi se o naslovnoj numeri s aktuelnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika”.

Spot “objašnjava” kako je Chui došao na planetu Zemlju kroz mnoge reference iz popularne naučnofantastične serije “Zvezdane staze”.

Za drugi singl s istoimenog albuma (prvi – “Sila mi je” objavljen je u oktobru prošle godine), bend je udružio snage sa Mangrooveom (drugim sastavom frontmana i klavijaturiste Tonija Starešinića), pa su tako korišćena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorka, free jazz saksofonista Vojkan Jocić, uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Chui/ Photo: Ivan Buvinić
Chui/ Photo: Ivan Buvinić

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić sa kojim je Chui započeo saradnju na singlu “Pogledaj” i koji je zaslužan i za omot albuma “Iz kapetanovog dnevnika”.

Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je takođe radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sam Toni Starešinić koji je ujedno i autor muzike i teksta pesme.

Bend Chui pažnju medija privukao je u oktobru prošle godine ubrzo posle objavljivanja novog albuma kojim su dodatno pomerili granice jazz muzike i osvojili publiku svih generacija, raspoloženu za nešto sveže i drugačije.

Previous post

Predstava "Čorba od kanarinca" 23. januara na sceni Kulturnog centra Čukarica

Next post

Ala će da svetle Kalemegdan i Limanski park... Kineski festival svetla ove godine u Beogradu i Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *