Home»Pulse»Puls grada»Ala će da svetle Kalemegdan i Limanski park… Kineski festival svetla ove godine u Beogradu i Novom Sadu

Ala će da svetle Kalemegdan i Limanski park… Kineski festival svetla ove godine u Beogradu i Novom Sadu

12
Shares
Pinterest Google+

Posle prošlogodišnjeg veoma posećenog “Kineskog festivala svetla” i ove godine, u susret obeležavanju Kineske Nove godine, stiže svetlosni spektakl pravo iz Kine.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu i Pokrajinske Vlade Vojvodine održaće se drugi “Kineski festival svetla” u našoj zemlji.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada – pored Kalemegdanske tvrđave festival će se u u isto vreme otvoriti i u Novom Sadu u Limanskom parku. 

Svečana otvaranje festivala je u četvrtak 23. januara u 17:00 časova, u Limanskom parku u Novom Sadu, i u petak 24. januara u 17:00 časova, na platou kod Ribara na Kalemegdanu.

– Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku Novi godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u naše živote – izjavio je Slobodan Trkulja i dodao:
– Posebno zadovoljstvo mi je i saradnja sa Rakuten Viber, omiljenom globalnom aplikacijom za razmenu poruka, koja je prepoznala naš festival i podržala nas sa zanimljivim besplatinim stikerima kako bismo mogli da podelimo radost festivala i u svakodnevnoj komunikaciji. Stikeri će svima biti na raspolaganju od ponedeljka 27. januara.

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Izložba će trajati do 16. februara, a lampioni će paliti svako veče od 17:00 časova. Ulaz za sve posetioce je besplatan!

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

Za vreme “Kineskog festivala svetla“, 7. februara u SNP u Novom Sadu i 8. februara u Sava Centru, biće održani koncerti “Balkanopolis & prijatelji” na kojima će kao gosti nastupiti i izuzetni muzičari iz Kine.

Previous post

“Iz kapetanovog dnevnika”... Chui predstavio naslovni video singl s aktuelnog albuma

Next post

Aerosmith na sudu... Bubnjar Džoi Krejmer tuži ostale članove grupe za maltretiranje i mobing

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *