Home»Muzika»Parni valjak stiže 3. aprila u Novi Sad… Završnica “Runde 44” u Spensu

Parni valjak stiže 3. aprila u Novi Sad… Završnica “Runde 44” u Spensu

4
Shares
Pinterest Google+
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

Parni valjak u samoj završnici izuzetno uspešne turneje “Runda 44” održaće koncert 3. aprila u velikoj dvorani Spensa u Novom Sadu.

Valjak je na turneji punio velike dvorane u Ljubljani, Rijeci, Splitu, Beogradu, Banja Luci, stigli su do Njujorka, Čikaga i drugih gradova Amerike, a “Rundu 44” odjaviće koncertima 3. aprila u Novom Sadu i 18. aprila u Areni Zagreb.

– Mi smo, po pričama kolega i posetilaca, najbolji koncertni sastav i to mora da se opravda. I danas energija pršti na sve strane, važno nam je da ne razočaramo ljude. Najvažnije je biti iskren prema svojoj publici. Dolazimo s novim albumom, ali i sa obaveznim štivom – kaže pevač Aki Rahimovski.

Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, predvođen harizmatičnim Rahimovskim i gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom,

Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom”…

Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

– Dobra pjesma uvijek nađe put. I sad snimamo pjesme koje postaju hitovi, bar po tome kako ih ljudi pjevaju po koncertima – ističe Hus.

Kreativnu moć Valjak pokazuje aktuelnim studijskim albumom “Vrijeme” (Croatia Records 2018), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?”, “Za malo nježnosti”, “Opet se smijem”, “Ljubav”, “Vrijeme”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik i “Otkud ti pravo”.

– Upravo je naslov turneje “Runda 44” proizašao je iz stiha pjesme “Kad nemaš kud” s novog albuma – “Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim”. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni – kažu u Valjku.

Ulaznice po ceni od 1.800 i 2.200 dinara moćićete da nabavite od 24. januara na blagajni Spensa i preko prodajjnih mreža Gigstixa i Ticket Visiona.

Previous post

Svakakve instrumente smo dosad videli... ali ovo je vrhunac- električna gitara od nudli!

Next post

New Primitivs Show... Elvis Jr Kurtovich ovog petka u Garaži

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *