Home»Fun»Cars & Bikes»Automobili i motocikli Pola Vokera na aukciji u Arizoni prodati za 2,33 miliona dolara

Automobili i motocikli Pola Vokera na aukciji u Arizoni prodati za 2,33 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Pol Voker/Photo: facebook@PaulWalker
Pol Voker/Photo: [email protected]

Dvadeset i jedno vozilo u vlasništvu tragično stradalog glumca Pola Vokera, najpoznatijeg po ulozi u popularnoj filmskoj franšizi “Fast and furious”, prodato je za 2,33 miliona dolara na godišnjoj aukciji automobila u Arizoni.

Vokerovu kolekciju činilo je 18 automobila i tri motocikla iz raznih razdoblja automobilizma, a na jednonedeljnoj aukciji poznate aukcijske kuće Barrett-Jackson održanoj u Scottsdaleu, najvišu cenu od 385.000 dolara postigao je automobil BMW M3 Lightweight iz 1995. godine.

Reč je o jednom od pet BMW-a E36 M3 Lightweight, kakvih je proizvedeno samo 126. Svih pet je iz iste grupe, svi su bele boje i s velikim spojlerom pozadi. M3 Lightweight dosad je obično postizao cenu od 150.000 dolara, a činjenica da su automobili bili u vlasništvu poznate osobe cenu je dodatno povećala.

Jedan od favorita publike bio je automobil Nissan 370Z iz 2009. godine, koji se pojavio u filmu “Brza petorka”. Vozilo male kilometraže prodato je u četvrtak za 105.600 dolara, što je najviša cena dosad postignuta na aukciji za jedan 370Z.

U subotu je za 95.700 dolara prodan automobil Ford Boss 302S iz 2013. godine, koji nije nikada korišten na trkama, a Voker ga je dobio na poklon.

Sav prihod od prodaje vozila namenjen je fondaciji kojom upravlja Vokerova dvadesetogodišnja ćerka Medou.

Pol Voker poginuo je 30. novembra 2013. godine u saobraćajnoj nesreći pri povratku s humanitarne večeri u kojoj je učestvovao.

HL/Izvor: Hina

Previous post

"Oh Yeah"... Green Day ima novi video singl

Next post

Lazar i Velar 25. januara u novosadskoj Crnoj kući

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *