Home»Film»Američko udruženje producenata nije imalo dilemu… “1917” je najbolji film godine

Američko udruženje producenata nije imalo dilemu… “1917” je najbolji film godine

5
Shares
Pinterest Google+
1917/Photo: Promo
1917/Photo: Promo

Film “1917” reditelja Sema Mendesa dobitnik je glavne nagrade za najbolji igrani film Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America -PGA), na ceremoniji koju nije prenosila televizija održanoj u Los Anđelesu.

Mnogi su izgledali iznenađeno kada je glumica Riz Viderspun objavila dobitnika nagrade, nazvane Deril Zanuk nagrada, čiji dobitnik je 21 od 30 puta dobio i Oskara za najbolji film, uključujući i poslednje dve godine, za filmove “Zelena knjiga” i “Oblik vode”.

– Film je inspirisan mojim dedom, Alfredom Mendesom, i želeo sam da odam priznanje njegovom iskustvu – rekao je Mendes koji je bio koproducent i reditelj projekta.

On je takođe rekao da prvi put prisutvuje dodeli nagrada Udruženja producenata (PGA).

Sem Mendes/Photo: printscreen
Sem Mendes/Photo: printscreen

Film “1917” izašao je krajem prošlog meseca i već je imao uspeha u ovogodišnjoj sezoni filmskih nagrada, uključujući i neočekivano osvajanje nagrade za najbolji film u kategoriji drame na dodeli Zlatnih globusa ove godine.

Na PGA nagradama film je pobedio konkurente kao što su “Ford versus Ferari”, “The Irishman”, “Marriage Story”, “Parazit” i “Bilo jednom u Holivudu”, i sada je već stekao snažan podstrek za dodelu Oskara 9. februara.

U drugim katgegorijama animirani film “Toy Story 4” je dobio glavnu nagradu u toj kategoriji, “Fleabag” za telvizijsku komediju i serija “Černobilj” za najbolju kratku seriju.

Brojne specijalne nagrade dodeljene su tokom večeri za produkciju uključujući glumici Oktaviji Spenser, šefu za sadržaje Netfliksa Tedu Sarandosu, sukreatorki serije “Prijatelji” Marti Kaufman, glumcu i producentu Bredu Pitu i drugim.

Dodelom nagrade Zlatni Globus 5. januara u Los Anđelesu, počela je holivudska sezona dodele filmskih i televizijskih nagrada.

HL/Izvor: agencije

Previous post

Niko neće ukleti auto... Novi pokušaj da se proda BMW u kom je ubijen Tupak, cena - 1.75 miliona dolara

Next post

Kao nov... Džejms Hetfild se vraća s rehabilitacije u velikom stilu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.