Home»Muzika»E to se zove dobro se prodati… Björk komponovala muziku za predvorje jednog njujorškog hotela

E to se zove dobro se prodati… Björk komponovala muziku za predvorje jednog njujorškog hotela

4
Shares
Pinterest Google+
Bjork/Photo: facebook@bjork
Bjork/Photo: [email protected]

Björk je još jednom dokazala da je drugačija od ostalih, a ovoga puta ispunila je medijske prostore širom sveta saznanjem da je komponovala muziku za predvorje jednog  hotela u Njujorku.

Kompozicija se zove “Kórsafan”, a Björk je napravila uz pomoć tehnologije Microsoft AI. Ali, to je Björk, i kad mislite da je nešto nemoguće, to je za nju itekako istinito.

Naime, prošlog proleća Björk, Hamrahlid Choir i Thorgedut Ingólfdóttir odseli su u Sister City hotelu čak mesec dana, a razlog je bila njihova rezidencija u Shedu na Menhetnu. Iz hotela su je zamolili da im napraviti generičku muziku koja će se puštati na razglasu u predvorju hotela. Prihvatila je ponudu i koristila AI tehnologiju Microsofta kako bi izabrala horske isečke iz njenog 17-godišnjeg arhiva. Manje od godinu dana kasnije – nastao je “Kórsafan”.

Hotel čak organizuje preslušavanje ovih melodija u nedelju 23. februara od 4 do 6 popodne s posebnim odabirom hrane i pića inspirisanih Islandom. A ako želite da čujete kako zvuči “Kórsafan”, možete to da učinite na web stranici hotela.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Bondova muzička ekipa sve jača... I Džoni Mar uz Hansa Zimera na soundtracku novog filma o agentu 007

Next post

Stiže novi studijski album finskih metalaca... Nightwish objavljuju "HUMAN. :II: NATURE." 10. aprila

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *