Home»Kultura»Pozorište»Nove predstave za tinejdžere u DOB-u… Januar i februar rezervisani za premijere – “Epska fantastika” i “Devedesete u kraju”

Nove predstave za tinejdžere u DOB-u… Januar i februar rezervisani za premijere – “Epska fantastika” i “Devedesete u kraju”

4
Shares
Pinterest Google+

Dom omladine Beograda i Studio Centar i u 2020. godini nastavljaju sa uspešnom realizacijom pozorišnog repertoara za mladu publiku, koji je započet u proleće 2017. godine.

Tokom prvih meseci, ovaj jedinstveni pozorišni repertoar biće bogatiji za dva nova naslova: “Epska fantastika”, po originalnom tekstu Đorđa Kosića (28. i 29. januar) i “Devedesete u kraju” po istoimenom hit tinejdž romanu Jovane Ristić (26. i 27. februar).

Photo: Promo
Photo: Promo

U martu i aprilu mesecu beogradsku publiku očekuju i već dobro poznati stari naslovi: “Deca na internetu 2”, “Dnevnik Ane Frank”, “Borilački klub” i “35 kalorija bez šećera” kao i reprize pomenutih novih predstava.

Pored Velike sale i sale Amerikana, u kojima su se do sada održavale predstave, od ove godine biće aktiviran i prostor Kluba Doma omladine koji će doprineti intimnijem i jačem doživljaju određenim pozorišnim programima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Do kraja sezone Dom omladine Beograda i Studio Centar će pored igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, organizovati i tribine posle izvođenja većine predstava, odnosno razgovore sa publikom na temu kojima se predstave bave, što se i do sada pokazalo kao dobar model razjašnjavanja osetljivih pitanja mladoj publici.

Publika je posebno bila zadovoljna tim segmentom programa, jer se tako mladima ne ostavlja prostor za pogrešno tumačenje pojedinih postupaka, likova i scena u predstavama, dok sa druge strane mladi imaju priliku direktno da razgovaraju sa akterima predstave i postave im pitanja koja žele.

Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programima žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo i jedinstveno pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenja u kulturne institucije je zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Ulaznice za sve predstave mogu da se nabave na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 500 dinara. Za grupne i školske posete obezbeđen je dodatni popust, a informacije o popustima dostupne su preko Studija Centar.

35 kalorija bez šećera/ Photo: Promo
35 kalorija bez šećera/ Photo: Promo
Previous post

U Bouvijevom muzičkom trezoru još ima mnogo blaga... Na primer, "I Cant Read 97"...

Next post

Mala škola bontona - Kako se slušaju Bitlsi... Tradicionalni koncert grupe The Bestbeat 25. januara na Kolarcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *