Home»Knjige»Kako je jedan tvit spasao od zatvaranja knjižaru staru više 100 godina…

Kako je jedan tvit spasao od zatvaranja knjižaru staru više 100 godina…

4
Shares
Pinterest Google+

Sto godina stara knjižara preplavljena je porudžbinama nakon što je tvitovala da je jedan dan “izgurala” bez ijedne prodate knjige.

Prodavac u knjižari Pitersfild postavio je na Tviter fotografiju radnog mesta u utorak i napisao da je ovo možda prvi put u njihovoj istoriji da nisu prodali nijednu jedinu knjigu.

To je retvitovano više od 7.000 puta, a među onima koji su podelili fotografiju našao se i pisac Nil Gejman. Reakcija koja je usledila bila je neverenovatna.

 

Direktor knjižare Džon Vestvud je izjavio da je oduševljen onim što se tada desilo.

– Verujem u ovu industriju, ali poručivanje putem interneta i Amazaon su nam zadali težak udarac. Morao sam da prodam stan kako bih zadržao knjižaru i većinu noći sam proveo spavajući na krevetu na rasklapanje u samoj prodavnici. Imamo velike planove za budućnost, kako da se proširimo i rastemo, samo treba prvo da stignemo dotle – izjavio je on.

Džon kaže da je primio 95 narudžbina i više od 300 zahteva za knjigama otkako se tvit proširio.

– To je zaista neverovatno i divno. Ljubitelji knjiga su zaista posebni i svi su bili puni podrške. Nasledio sam ovu knjižaru od oca – ukoliko želite da se obogatite, ne razmišljajte o prodaji knjiga. Knjige su nešto posebno i ništa ne može da nadmaši odlazak u knjižaru… Da ih razgledate, dodirujete, mirišete – to je posebno mesto – kazao je on.

 

On se zahvalio Gejmenu, autoru “Sendmena”, “Koraline” i “Američkih bogova” zbog “svih prispelih narudžbina koje su rezultat Gejmenovog podsticaja”.

Knjižara koja prodaje antikvarne, polovne i nove knjige izgleda ovako od 1958. godine, ali je proslavila stoti rođendan 2018. godine.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Tata The Boss, a sin - vatrogasac... Springstin ponosan zbog zanimanja koje je odabrao njegov naslednik

Next post

Reflection 1. februara u CK 13... Promocija albuma "Different Paths" uz podršku bendova Flinch, War Engine i Technicolor Lies

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *