Home»Film»Najmlađa u istoriji…. Bili Ajliš napisala pesmu za novog Džejmsa Bonda

Najmlađa u istoriji…. Bili Ajliš napisala pesmu za novog Džejmsa Bonda

4
Shares
Pinterest Google+
Bili Eliđ/Photo: instagram billieeilish Verified, printscreen
Bili Eliđ/Photo: instagram billieeilish Verified, printscreen

Pop zvezda Bili Ajliš snimila je naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu “No Time to Die”.

Američka pevačica, koja je prošlog meseca napunila 18 godina, najmlađa je muzičarka u istoriji koja je napisala i snimila pesmu za ovu filmsku franšizu.

– Ludo je biti deo ovoga u svakom smislu – izjavila je pevačica koja je angažman nazvala “velikom čašću”. – Džejms Bond je najkul filmska franšiza ikada. Još uvek sam u šoku.

Poslednje dve Bond numere, Adelina “Skyfall” i Sem Smitova “Writing’s On The Wall” iz filma Spektra, osvojile su Oskara.

 

Bili je pesmu komponovala zajedno sa bratom Fineasom O’Konelom, s kojim je i uradila debi album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, nominovan za Gremmy.

– Pisanje pesme za Bonda je nešto o čemu smo čitavog života maštali – rekao je O’Konel. – Ne postoji bolje ukrštanje filma i muzike od onih poput “Goldfinger” i “Live And Let Die”. Srećni smo što imamo malu ulogu u tako legendarnoj franšizi. Živeo 007.

Bond numera obično se objavi mesec dana pre premijere filma – “No Time to Die” će se naćiu bioskopima 3. aprila.

Producenti Džejmsa Bonda Majkl G. Vilson i Barbara Brokoli su pesmu Bili Ajliš opisali kao “neverovatno moćnu i živu”, dodajući da je “vešto osmišljena da prati emocionalnu priču filma”.

– Postoje retki odabrani koji snime Bond numeru. Veliki sam fan Bili i Fineasa. Njihov kreativni integritet i talenat su neprikosnoveni i ne mogu da dočekam da publika čuje šta su snimili – sveža nova perspektiva sa vokalima koji odražavaju buduće generacije – izjavio je režiser Kari Jodži Fukunaga.

“No Time to Die” je Krejgov poslednji film o Džejmsu Bondu – vidimo agenta u penziji koji uživa u mirnom životu na Jamajci. Nije neophodno reći da odmor ne traje dugo.

Nekoliko umetnica se našlo u izboru za naslovnu numeru, uključujući Dua Lipu i Bijonse – koja je podstakla glasine pozirajući sa čašom votke martinija (promućkan, ne promešan) na društvenim mrežama.

Ajliš je takođe nagovestila saradnju na Instagramu, objavivši nekoliko fotografija iz Bond filma u poslednja 24 sata. Fanovi su takođe primetili da je Fukunaga zapratio Bili – ona je tako postala tek 81. osoba koju reditelj prati na ovoj platformi.

 

 

Američka pevačica, poznata po gotik estetici i šaputavim vokalima, probila se prošle godine zahvaljujući pesmama “Bad Guy” i “Bury A Friend”.

Toliko je postala popularna da je u junu njen nastup pomeren na drugu po veličini binu na festivalu Glastonbery, nakon što je prvobitno bio zakazan na manjem Džon Pil stejdžu.

Ajliš se sada našla u društvu Pola Makartnija, Duran Duran i Madone, nakon što je snimila pesmu za Bonda. Pre nje, Šina Iston je bila najmlađa pevačica koja je snimila naslovnu numeru. Škotska pevačica je imala 22 godine kada je snimila pesmu za film “Samo za tvoje oči” 1981. godine.

HL/BBC news na srpskom

Previous post

Ko ima prava na diskografiju EKV? Mascom objavio albume, Privredni Apelacioni sud stao na stranu PGP RTS-a

Next post

Nemaju nameru da stanu... Bend Evolucija predstavio novi live video, sprema se za nastavak evropske turneje i koncerte u Kini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *