Home»Muzika»Pronašli nove adrese u muzičkom svemiru… Apocalyptica posle 17 godina objavila instrumentalni album “CELL-0”

Pronašli nove adrese u muzičkom svemiru… Apocalyptica posle 17 godina objavila instrumentalni album “CELL-0”

3
Shares
Pinterest Google+
Apocalyptica/Photo: facebook@Apocalyptica
Apocalyptica/Photo: [email protected]

Finska četvorka Apocalyptica objavila je studijski album “Cell-0”. Objava ovog albuma označava povratak korenima i prvi je instrumentalni album benda u poslednjih 17 godina, a Apocalyptica se otisnula na put istraživanja novih boja i zvukova njihovih moćnih instrumenata.

Stvaranju albuma pristupili su kao potpunom umetničkom delu, ne razmišljajući o singlovima, spajajući tako sve delove s energijom pravog metal benda.

– Teško se izraziti bez tekstova, ali na albumu ‘Cell-0’ pronašli smo delove svemira koje pre nismo poznavali. Milioni nota se spajaju i stvaraju muziku kao što milioni ćelija stvaraju život, a kada sve to vizualizujete pojavljuju se slični uzorci. Nove pesme imaju puno slojeva i kompleksne su, pa nije uvek lako reći o čemu su. To je i lepota instrumentalne muzike, slušalac može doživeti iste pesme na različite načine, a to je i jedan od razloga zbog kojeg ne želimo da ih objašnjavamo pre nego ih neko iskusi – poručuje Apocalyptica.

Intenzivan i emotivan album je producirala Apocalyptica, a za mix je bio zadužen Endrju Šeps (RHCP, Lana Del Rey, Metallica, Black Sabbath).

Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti na kratko prema Tvornici kulture u Zagrebu na samostalni koncert. Biće to jedna od retkih prilika da se negde u Evropi bend vidi na solo nastupu.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Ovaj čovek je nepresušna inspiracija... Kreće nova TV serija po horor priči Stivena Kinga

Next post

"Divovski" korak prema novom albumu... Urban & 4 objavili spot za pesmu "Div"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *