Home»Film»“Aznavоur by Charles”… Dokumentarac o Šarlu Aznavuru otvara drugo izdanje ДОК #2 festivala

“Aznavоur by Charles”… Dokumentarac o Šarlu Aznavuru otvara drugo izdanje ДОК #2 festivala

4
Shares
Pinterest Google+
Šarl Aznavur/ Photo: Promo (DOK#2 festival)
Šarl Aznavur/ Photo: Promo (DOK#2 festival)

Od 29. januara do 2. februara u Kombank dvorani biće održan drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК#2.

Festival će započeti projekcijom filma “Aznavour by Charles” (29. januar od 20:00 časova), neobičnim dokumentarcem o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru.

Sve je počelo kada je Edit Pjaf 1948. godine ponudila Aznavuru kameru Pilar Boleks koja je tog trenutka postala njegov saputnik sve do kraja života.

Do 1982. godine, Šarl je kameru uvek nosio sa sobom i beležio svoj život, trenutke, mesta kroz koja je prošao, prijatelje, ljubavi, neprijatnosti.

Nekoliko meseci pre nego što je preminuo, počeo je da radi na napravljenim snimcima sa Markom di Dominikom i potom je odlučio da napravi svoj film.

Photo: Promo
Photo: Promo

Tokom pet dana festivala biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, pa će tako publika imati priliku da vidi i najnovije ostvarenje reditelja Abela Ferare “Kinooperater” (Projectionist), dokumentarac o velikoj muzičkoj zvezdi Bili Holidej u režiji Džejmsa Erskina, kao i provokativno ostvarenje “Slava Satani” Peni Lija o kultu koji slavi sve ono što se smatra lošim.

Festival će i ove godine predstaviti selekciju debitanata, ENTER DOK, koja će biti takmičarskog karaktera. U selekciji će se naći jedno jugonostalgično ostvarenje “Ikea for YU” rediteljskog dua Marije Ratković Vidaković i Drinke Radonić, marokansko ostvarenje “Hleb i Anđeli” Rašida Bija kao i film “Više od krvi” rediteljke Lorete van der Horst.

Ovogodišnje izdanje obogatiće i program MUZIČKE PRIČE (Music stories) u okviru kojih će biti predstavljani biografski dokumentarci nekih od najvećih zvezda poput Džima Maršala, Suzi Kju, Rolling Stonesa.

Program koji bira gost selektor, pod nazivom A LA CARTE prikazaće pet ostvarenja, među kojima su “Težina lanaca 3” Borisa Malagurskog, “Na ivici” Alisone Klajmen, kao i film “Kapital u 21. veku” koji predstavlja adaptaciju jedne od najmoćnijih knjiga današnjice.

Ulaznice za ДОК#2 mogu da se kupe na blagajni Kombank dvorane od 15. januara, dok će detaljan program Festivala biti dostupan na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane.

Cene ulaznica su 350 i 400 dinara.

Previous post

Rossi fest od 25. do 28. januara u Narodnom pozorištu

Next post

Ovaj čovek je nepresušna inspiracija... Kreće nova TV serija po horor priči Stivena Kinga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *